درمان طبیعی سرماخوردگی در فصل بهار

سوزش گلو، سردرد، گلودرد، سرفه، آبریزش بینی و… شکایت‌های شایع بسیاری از مردم در آغاز فصل بهار است. این علائم می‌تواند علل مختلفی داشته باشد؛ از جمله سرماخوردگی ویروسی، حساسیت فصلی، سینوزیت، گلودرد چرکی (فارنژیت) و… . جالب اینجاست که بدانید در بعضی موارد این بیماری‌ها قابل تبدیل به یکدیگر است.

مثلا مشکل بیمار با یک حساسیت (آلرژی) ساده شروع شده و به علت پایین آمدن سطح ایمنی بدن به سرماخوردگی یا گلودرد چرکی منجر می شود.سرماخوردگی بهاره

سرماخوردگی از شایع ترین علل مراجعه به مراکز پزشکی ـ درمانی در آغاز فصل بهار و از بیشترین علل مصرف دارو در کشور است.

در بسیاری موارد می توان روش های دیگری را جایگزین داروهای شیمیایی کرد. بهترین درمان سرماخوردگی های ساده استراحت کافی و مصرف مایعات فراوان است.

بر این اساس، مصرف چای، شیر گرم، آب پرتقال و آب لیمو شیرین طبیعی توصیه می شود البته مصرف چای سبز در دوران سرماخوردگی توصیه نمی شود و علت آن خاصیت سرد این چای است.

بهتر است از چای سیاه (چای معمولی) استفاده کرد و توصیه می شود از چای های طعم دار شده با مواد شیمیایی نیز استفاده نشود.

یکی از بهترین نوشیدنی ها در دوران سرماخوردگی دمکرده زنجبیل تازه است . به این منظور چند برش از زنجبیل تازه را داخل یک لیوان آب جوش قرار دهید و پس از حدود چند دقیقه میل کنید. در طول روز چند بار این کار را تکرار کنید.

زنجبیل در کاهش سرفه، از بین بردن خلط، کاهش التهاب گلو و دفع سرما از بدن بسیار مفید است. دارچین نیز از دیگر گیاهان دارویی مفید در سرماخوردگی است.

نوشیدن چای دارچین باعث تعریق فراوان می شود که این امر براساس طب سنتی باعث خارج شدن سرما از بدن می شود. دمکرده عناب نیز می تواند باعث کاهش گلودرد و سرفه شود.

دمکرده نعنای تازه یا مخلوط چای و نعنا نیز در کاهش علائم سرماخوردگی، بویژه التهاب گلو و بازکردن مجاری تنفسی مفید است.

دانه «به» نیز در درمان التهاب و گلودرد مفید است. اگر دانه به حدود یک روز در آب گرم خیسانده سپس لعاب آن میل شود، به طور قابل ملاحظه ای در درمان گلودرد و گرفتگی صدا مفید است. اسفرزه و پنیرک نیز می تواند به همین صورت مصرف شود.

دمکرده آویشن نیز در کاهش علائم سرماخوردگی بویژه سرفه مفید است. البته مصرف آن در دوران بارداری ممنوع است.

بخور آویشن و بابونه نیز در باز کردن مجاری تنفسی، بویژه در سینوزیت بسیار مفید است. دمکرده گل ختمی نیز به دلیل خاصیت خلط آور آن می تواند نوشیدنی مفیدی برای درمان سرفه های خلط دار باشد.

گل بنفشه خاصیت التهابی دارد و غرغره و دمکرده آن باعث کاهش التهاب گلو و کاهش سوزش و درد گلو می شود.

مکیدن گل میخک نیز در کاهش خارش و سوزش گلو مفید است. شست وشوی مکرر مجاری بینی، گلو و حلق با مخلوط آب گرم و نمک نیز در جلوگیری از تبدیل سرماخوردگی ویروسی به عفونت میکروبی آن نواحی و پیشگیری و درمان سینوزیت بسیار مفید است.

دکتر امیرهومن کاظمی – متخصص طب سوزنی و گیاهان دارویی

سایت پزشکی و مجله سلامتی راستینه


برچسب‌ها:

تاريخ : یک شنبه 27 دی 1394برچسب:درمان طبیعی, سرماخوردگی,فصل بهار,سایت پزشکی و مجله سلامتی راستینه, | 12:17 | نویسنده : عارف بساکی |

خواص و فواید درمانی سرکه سیب

سرکه سیب محصول طبیعی تخمیر سیب خرد شده می باشد. الان هزاران سال است که از سرکه برای درمان بیماری های مختلف از آن استفاده می شود. بااینکه هنوز علم خیلی از ادعاها در رابطه با سرکه سیب را ثابت نکرده است، بااینحال از آن در زمینه های مختلفی از زیبایی گرفته تا سلامتی استفاده می گردد. بعضی از افراد سرکه سیب را با عسل مخلوط کرده و مصرف می نمایند. در ادامه قصد داریم خواص و فواید سرکه سیب را بررسی نماییم.

چرا افراد سرکه سیب مصرف می کنند؟

نتایج تعدادی از تحقیقات نشان می دهند که سرکه ازجمله سرکه سیب به کاهش قند خون کمک می نماید. سرکه سیب می تواند برای افراد دیابتی فوایدی داشته باشد. سرکه سیبهمچنین بعضی از انواع سرکه نشان داده اند که می توانند به افراد در القای حس سیری کمک نمایند. این خاصیت به می تواند به افراد در کاهش وزن کمک نماید. در یک تحقیق انجام شده، برای مدت 12 هفته به افراد روزانه پانزده و سی میلی گرم سرکه سیب مخلوط در 500 میلی لیتر مایعات داده شد. بعد از 12 هفته، افرادیکه 15 میلی لیتر سرکه سیب مصرف کرده بودند، 1.2 کیلوگرم وزن و آنهایی که 30 میلی گرم سرکه سیب مصرف کرده بودند، 1.5 کیلوگرم وزن کم نمودند. هردو این گروه ها کالری مشابهی دریافت کرده بودند. هرچند سرکه سیب به شکل قرص نیز موجود است، اما شواهدی درباره اثرگذاری آنها وجود ندارد.

تحقیقات برروی حیوانات آزمایشگاهی نشان داد که سرکه سیب به کاهش کلسترول خون و فشار خون کمک می نماید، به سلامت قلب کمک کرده و از سرعت رشد سلول های سرطانی را کاهش می دهد. از آنجاییکه این تحقیقات در مراحل اولیه هستند، هنوز این نتایج تایید قطعی نشده است و مدرکی برای تایید این یافته برروی انسان ها وجود ندارد.

از سایر مواردیکه از سرکه سیب بعنوان ماده درمانی استفاده می شود، اما دلایل و مدارک علمی برای تایید آنها وجود ندارد، شامل:

  • درمان رفلاکس معده – برخلاف باور افرادیکه تصور دارند تولید زیاد اسید باعث رفلاکس معده می باشد، دلیل رفلاکس معده در خیلی از افراد کمبود اسید معده می باشد. درمان شامل مصرف روزانه 1 تا 2 قاشق چایخوری سرکه سیب می باشد.
  • پیشگیری از سوءهاضمه – اگر قصد دارید غذایی مصرف کنید که فکر می کنید برای شما هضم آن ساخت بوده و اذیتتان می کند، 1 قاشق چایخوری سرکه سیب را با یک قاشق چایخوری عسل مخلوط کرده و بعد از حل کردن در آب ولرم و نیم ساعت قبل از خوردن مصرف نمایید.
  • براق کردن پوست – خیلی از افرادیکه دچار مشکلات پوستی  از پسوریازیس گرفته تا اگزما می باشند، از سرکه سیب برای کاهش التهاب و کاهش عمومی مشکل استفاده می نمایند. سعی کنید جاهای تحت تاثیر را با پنبه آغشته به سرکه سیب تر نمایید.

چقدر سرکه سیب باید مصرف نماییم؟

از آنجاییکه سرکه سیب درمانی تایید شده نیست، پس اطلاعاتی برای میزان توصیه شده ی مصرف آن وجود ندارد. بعضی از افراد 2 قاشق چاخوری سرکه سیب که با آب و یا آب میوه مخلوط شده است، مصرف می نمایند.

خطرات و عوارض جانبی سرکه سیب

  • عوارض جانبی – مصرف مقادیر کوچک سرکه سیب، عموما بدون مشکل می باشد. اما مقادیر زیاد و یا مصرف طولانی مدت می تواند خطراتی در پی داشته باشد. مصرف سرکه سیب خالص و مخلوط نشده با آب می تواند باعث ساییده شدن مینای دندان و سوختن دهان و گلو شود.
  • خطرات مصرف سرکه سیب – زنانیکه پوکی استخوان دارند، باید با احتیاط سرکه سیب مصرف نمایند. مصرف مرتب سرکه سیب می تواند باعث کاهش تراکم استخوان شود. از آنجاکه سرکه سیب می تواند باعث تغییر سطح انسولین شود، افراد دیابتی باید سرکه سیب را با مشورت پزشکشان مصرف نمایند.
  • تداخلات – افرادیکه ملین، دیورتیک و داروی بیماری های قلبی و دیابت مصرف می نمایند، باید قبل از مصرف سرکه سیب با پزشکشان مشورت نمایند.

سایت پزشکی و مجله سلامتی راستینه


برچسب‌ها:

تاريخ : یک شنبه 27 دی 1394برچسب:خواص,فواید درمانی, سرکه سیب,سایت پزشکی و مجله سلامتی راستینه, | 12:15 | نویسنده : عارف بساکی |

ترک سیگار با گیاهان دارویی

استفاده از برخی گیاهان علاوه بر درمان بیماری‌ها در ترک سیگار نیز موثر است. در این مطلب به چند گیاه اشاره می‌شود که مصرف آن برای افرادی که درصدد ترک سیگار هستند، مفید است.ترک سیگار با گیاهان دارویی

  • برگ توتون هندی

این گیاه حاوی ماده‌ای به نام لوبیلین است که مانند نیکوتین عمل می‌کند و اعتیاد به نیکوتین را کاهش می‌دهد. اما از آنجا که گیاهی سمی است، افراط در مصرف آن سلامت فرد را تهدید می‌کند.

  • جو دوسر

این گیاه در جلوگیری از اعتیاد به دخانیات موثر است و علایمی چون بی‌خوابی، اضطراب و حالت‌های عصبی را برطرف می‌کند.

  • جنسینگ

استرس را از بین می‌برد و در ترک کردن دخانیات موثر است.

  • آب قاشقی

مصرف این گیاه، آسیب ایجاد شده بر اثر استعمال دخانیات را تا حدی برطرف می‌کند. این گیاه گردش خون را بهبود می‌بخشد و به تقویت حافظه نیز کمک می نماید.

  • درخت گل ابریشم

مصرف دمنوش این گیاه، علایم ناشی از ترک دخانیات مانند اضطراب و سردرد را به طور موثر کنترل می‌کند.

  • سنبل الطیب

علاوه بر کنترل اضطراب، استرس و بی‌خوابی، به عنوان شل کننده عضله نیز عمل می‌کند. در نتیجه برای افرادی که می‌خواهند سیگار را ترک کنند موثر است.

  • چای کوهی

مصرف این گیاه باعث تنظیم فعل و انفعالات عصبی می‌شود که برای ترک سیگار مفید است.

  • زوفا

برای کنترل کردن علایم ناشی از ترک سیگار، این گیاه مفید است. این گیاه اضطراب پس از ترک را از بین می‌برد.

سایت پزشکی و مجله سلامتی راستینه


برچسب‌ها:

تاريخ : یک شنبه 27 دی 1394برچسب:ترک سیگار,گیاهان دارویی,سایت پزشکی و مجله سلامتی راستینه, | 12:14 | نویسنده : عارف بساکی |

درمان عصبانیت و خشم همسر با طب سنتی

بد اخلاقی و عصبانیت و زود از کوره در رفتن در بسیاری از آدم ها و بویژه برخی مردان وجود دارد و همواره موجب بحث و جدل و ایجاد اختلاف در خانواده می شود. 

بد اخلاقی و عصبانیت فرد می تواند یکی از آزار دهنده ترین مشکلات یک رابطه زناشویی باشد. بسیاری از رابطه ها به خاطر این رفتار بد از بین می رود، اما راه های ساده ای برای کاهش بد اخلاقی و عصبانیت فرد وجود دارد که دراین نوشتاربه آنها می پردازیم.

شما هم نگران سندرم شوهر بداخلاق هستید؟ نگرانید بدخلقی​های او زندگی را به کام شما تلخ کند؟ ما به شما آموزش می دهیم چگونه با شربت​ها و عرقیات گیاهی یک همسر آرام، مهربان و صبور در روزهای گرم داشته باشید. تهیه شربت از عرقیات گیاهی علاوه بر آنکه می تواند از عطش و دمای بدن تان بکاهد و فواید متعددی برای سلامت جسم و روح شما داشته باشد.

شربت شاهتره برای همسر بی حوصله

اگر قصد دارید روزهای آخر هفته سری به مراکز خرید بزنید اما نگران بی حوصلگی همیشگی شوهرتان برای قدم زدن در پاساژ ها و سرزدن به حراجی ها هستید، یک بار عرق گیاهی شاهتره را امتحان کنید تا از معجزه آن برای افزایش نشاط و انرژی همسرتان آگاه شوید. عرق شاهتره یکی از بهترین نوشیدنی های گیاهی و سنتی برای روزهای گرم سال است که به دلیل خاصیت صفرابر و خنک کنندگی که دارد، می تواند در کوتاه ترین زمان شوهرتان را سرحال بیاورد و او را برای سخت ترین و دشوارترین کارها آماده کند. عرق گیاهی شاهتره علاوه بر این بهترین داروی گیاهی برای پاکسازی و تقویت عملکرد کبد است و می تواند مشکل شایع نفخ شکم را در مردان و زنان نیز برطرف کند.
برای تهیه این شربت گیاهی کافی است عرق شاهتره را از نزدیک ترین عطاری تهیه کنید. برای تهیه یک لیوان از این شربت کافی است نصف لیوان عرق شاهتره را با نصف لیوان آب و ۲ قاشق سکنجبین مخلوط کنید. حتی می توانید این عرق را با شربت خاکشیر مخلوط کنید و روزی دو تا سه لیوان از آن را در روزهای گرم و داغ تابستان به همسرتان بدهید.

شربت بیدمشک برای آرامش شوهر

اگر همسرتان بعد از یک روز سخت کاری به منزل برگشته و اعصاب هیچ کاری را ندارد و حتی دوست ندارد کمی با شما گفت وگو کند، یک لیوان از شربت عرق بیدمشک خنک برای او آماده کنید. عرق بیدمشک در صورتی که خنک سرو شود، استرس ها و تنش ها را بسرعت دور می کند. نوشیدن عرق بیدمشک نه تنها مقوی قلب و تنظیم کننده تپش قلب و جریان گردش خون است ،بلکه می تواند بسادگی آرامش را به همسرتان هدیه کند. پس دست به کار شوید تا دیر نشده عرق بیدمشک را تهیه کنید. نوشیدن روزانه یک لیوان از عرق گیاهی بیدمشک که از ترکیب نصف لیوان عرق بیدمشک و نصف لیوان آب خنک تهیه شده باشد، می تواند شوهر خسته و عصبانی را به یک شوهر آرام، صبور و ایده آل تبدیل کند.

شربت خاکشیر برای درمان سردرد همسر

یکی از دلایل بدخلقی مردان در روزهای گرم ناشی از سردردهایی است که به دلیل تابش نور خورشید در فضای کار یا رفت وآمدهای کاری در خارج از منزل به سراغ شان می آید. اگر همسر شما هم از آن دست مردهایی است که با سردردهای روزهای گرم به خانه برمی گردد بهتر است هر روز با نزدیک شدن ساعت بازگشت او به منزل برایش یک شربت خاکشیر با گلاب تهیه کنید. نوشیدن یک لیوان شربت خاکشیر و گلاب می تواند بسرعت حرارت بدن را کاهش دهد و در کنار آن سردرد ناشی از گرمای هوا و بی حالی و سرگیجه ناشی از آن را نیز تسکین داده و برطرف کند. باید بدانید که نوشیدن شربت خاکشیر با گلاب می تواند علاوه بر تقویت معده و بهبود هضم و جذب مواد غذایی به رفع التهاب های کلیه و پیشگیری از سنگ کلیه کمک کند.

دمنوش سنبل الطیب برای شوهر بداخلاق

اگر مدتی است احساس می کنید شوهرتان بدخلق شده و دیگر مثل گذشته سرزندگی و شادابی ندارد و بعد از بازگشتن به خانه انگیزه زیادی برای وقت گذراندن با بچه ها را ندارد .دو راه بیشتر ندارید؛ متناسب با ذائقه اش یا برایش دم نوش سنبل الطیب آماده کنید یا یک لیوان شربت خنک و خوش طعم از عرق سنبل الطیب و تخم شربتی تهیه کنید و آن را با کمی سکنجبین شیرین کنید. نوشیدن این عرق گیاهی یکی از بهترین راهکارها برای تسکین اعصاب و تنش های ناشی از کار روزانه است. بهتر است در طول هفته سه تا چهاربار از این شربت یا دم نوش تهیه شده از سنبل الطیب به همسرتان بدهید تا بتوانید خلق و خوی او را مثل روزهای گذشته پرنشاط و شاداب کنید.

عرق گلبهار برای شوهر گرمازده

عرق گیاهی گلبهار یکی دیگر از نوشیدنی های گیاهی پرفایده و خوش مزه است که نوشیدن آن در روزهای تابستان علاوه بر آنکه موجب افزایش رطوبت و خنکی افراد می شود، کمک می کند تا تحمل روزهای گرم تابستان برای مصرف کننده، آسان تر شود. نوشیدن این عرق گیاهی به صورت مستمر مقوی معده بوده و برای حفظ شادابی و لطافت پوست بدن بسیار مفید است.

شربت سکنجبین و خیار برای شوهر تشنه

نوشیدن شربت سکنجبین و خیار به دلیل خاصیت و طبع سرد و خنکی که دارد موجب کاهش حرارت بدن و از بین رفتن گرمای درونی می شود. بنابراین سرو این نوشیدنی خوش آب و رنگ که طبع سرد و خنک دارد به همسرتان کمک می کند تا زودتر از شر دلمشغولی های کارش جدا شود. برای تهیه این شربت کافی است یک عدد خیار رنده شده را با سه قاشق سکنجبین مخلوط کرده و یک لیوان عرق بهارنارنج به آن اضافه کنید. نوشیدن این شربت گیاهی علاوه بر آنکه موجب بر طرف شدن تشنگی و رفع عطش تک تک سلول های بدن می شود، می تواند تا ساعت ها شر افکار مزاحم و خستگی های ناشی از کار روزمره و تابش نور خورشید را به حداقل برساند.

هرگز این نکات را فراموش نکنید

نگهداری از عرق و شربت گیاهی شرایط خاصی دارد که در صورتی که این شرایط رعایت نشود خواص این نوشیدنی ها تحت تاثیر آن کم شده یا به طور کلی از بین می رود.
بهترین روش برای نگهداری عرقیات گیاهی نگهداری آنها در ظروف شیشه ای تیره رنگ یا آلومینیومی است به گونه ای که درب آنها به طول کامل بسته شود.
برخی از عرقیات مانند گلاب و هل در مقابل نور خورشید و گرمای آن، عطر و خاصیت خود را از دست می دهند بنابراین سعی کنید این عرقیات را دور از تابش خورشید و در مکانی خنک قرار دهید.
عرقیات متناسب با شرایطی که در آن تهیه و تولید می شوند از ۱ تا ۳ سال تاریخ مصرف دارند. بنابراین به هنگام مصرف عرقیات گیاهی به تاریخ انقضاء آنها دقت کنید.
از نگهداری عرقیات گیاهی در مکان گرم و مرطوب پرهیز کنید. این مکان ها خاصیت عرقیات را از بین می برند.
برای مصرف عرقیات تلخ مانند عرق نعنا، عرق بید یا عرق کاسنی و کم کردن میزان تلخی آن از عسل، نبات، سکنجبین یا کمی آب میوه استفاده کنید.

سایت پزشکی و مجله سلامتی راستینه


برچسب‌ها:

تاريخ : یک شنبه 27 دی 1394برچسب:درمان عصبانیت,خشم همسر,طب سنتی,سایت پزشکی و مجله سلامتی راستینه, | 12:12 | نویسنده : عارف بساکی |

اطلاعاتی درباره خواص چای ترش یا قرمز

چای تُرش یا چای قرمز از کاسبرگ گیاه Hibiscus Sabdariffa تهیه میشود و در بسیاری از مناطق دنیا بصورت نوشیدنی گرم و یا سرد مصرف دارد. در آمریکای لاتین و بخصوص در جامائیکا مصرف آن متداول است وبنام گل جامائیکا یا Sorrel٬ و شمال آفریقا بنام چای سودانی و در مصر بنام کرکده Karkade مشهور است. مزه آن ترش است و معمولا با شکر نوشیده میشود.

چای ترش حاوی موادی است که به افراد در کنترل عفونت ویروسی اچ آی وی/ایدز و همچنین تغییرات مربوط به سن در مغز و پیشگیری از سرطان استفاده می شود.Red-tea

ترشی آن بخاطر وجود اسید سیتریک و ویتامین C میباشد ونیز دارای آنتی اکسیدان های ضد چربی خون است. عقیده بر اینست که وجود مقادیر زیاد آنتوسیانین Anthocyanins در کاسبرگ‌های گیاه نقش مهمی در کاهش فشارخون و خواص ضد سرطانی آن دارد. تحقیقات زیادی در ارتباط با موثر بودن آن در کاهش فشارخون محیطی و ادرار آوری آن انجام شده است.

وقتي دچار بيماری مي‌شويم زندگی برای ما انگار تلخ مي‌شود و بسختي مي‌توانيم عادت های خود را تغيير دهيم.

مثلا با ابتلا به ديابت كم‌كم بايد مصرف چای و قند را تعديل كنيم. چای تلخ است و نياز به شيرينی دارد. به خود مي‌گوييم: ما به آن عادت كرده‌ايم. اگر چاي نخوريم پس چه بخوريم؟

خـوشـبـخـتانه نوشيدني‌هاي جايگزين و بسيار مفيدی وجود دارد كه مي‌تواند از نظر آرامش بخشي و رفـع خـسـتـگـی بـراي كـسـانـي كه علاقه مند به نوشيدنيی های گرم هستند سودمند باشد. چای ترش از آن جمله است.

چای ترش از گياه (هيبيسكوس) يا رز چينی تهيه مي‌شود كه از گلبرگ و دانه های آن مي‌توان به عنوان نوشيدنی استفاده كرد. چای هيبيسكوس دارای رنگ قرمز پر رنگ و طعم ترش است.

در ميان گياهانی كه نام چای را به خود گرفته اند، چای قرمز يا چای ترش كه به آن چای مكه هم مي‌گويند، به علت رنگ، طعم و خاصيت ويژه‌اي كه دارد، جايگاه مهمی را به خود اختصاص داده است.

در عهدباستان از چای سرخ به عنوان شاداب‌كننده و رفـع‌كـنـنـده عوارض بيماری های قلبی استفاده مي‌كردند.

مصرف اين محصول در تعدادي از فرهنگ ها مانند چين، مكزيك و حتي اروپا وجود دارد. در سودان و مصر به عنوان يك نوشيدني تشريفاتی در جشن‌های رسمی از آن استفاده مي‌كنند.

نوشيدن اين گياه را مي‌توان به صورت سرد و گرم به همراه مقداری قند يا نبات يا حتی بدون آن به عنوان يك نوشيدنی رژيمی مصرف كرد.

خواص چای ترش

نـوشـيـدنـي ايـن گياه كاهش دهنده فشار خون، خـنـک كـنـنـده بـدن، رقـيـق و تـصـفـيـه كـنـنده خون، كـنترل‌ كننده كلسترول خون، اختلالات كبدی و صفرایی و همچنين آرام بخشی مناسب مي‌باشد و برعكس چای كه باعث دفع آهن می شود چای ترش خود يكی از منابع غنی آهن به شمار می آيد.

چای ترش حاوی موادی است که به افراد در کنترل عفونت ویروسی اچ آی وی/ایدز و همچنین تغییرات مربوط به سن در مغز و پیشگیری از سرطان استفاده می شود.

طريقه مصرف چای ترش

افرادی كه دارای قند، چربی و فشارخون بالا هستند، مي‌توانند يك تا دو نوبت از چای روزانه خود را به چای قرمز اختصاص دهند و برای هر بار مصرف، 5 گرم از گل برگ های چای قرمز را داخل يک فنجان ريـخـته و سپس آب جوش بر روی آن بريزند و سرپوشی گذاشته، 10 دقيقه بماند تا دم بكشد، سپس صاف كرده و ميل كنيد.

عوارض جانبی چای سرخ

چای ترش یا سرخ زمانیکه به عنوان یک نوشیدنی استفاده می شود، عموما بی خطر است. اطلاعات کافی دراینباره که آیا این نوشیدنی را می توان به عنوان دارو مصرف کرد، وجود ندارد.

از آنجا که اطلاعات کافی درباره این دارو تاثیر آن بر بارداری و شیردهی وجود ندارد، بهتر است احتیاط کرده و در این دوران مصرف نشود.

سایت پزشکی و مجله سلامتی راستینه


برچسب‌ها:

تاريخ : یک شنبه 27 دی 1394برچسب:اطلاعاتی,خواص چای ترش یا قرمز,سایت پزشکی و مجله سلامتی راستینه, | 12:11 | نویسنده : عارف بساکی |

رژیم غذایی مناسب برای پاییز

لاغر شدن نیاز به تغییر سبک زندگی، تغذیه‌ درست و ورزش منظم دارد. اما اگر با رسیدن فصل پاییز قصد دارید چند کیلو کم کنید می‌توانید روی مواد غذایی معرفی شده در این مطلب حساب کنید.

با آغاز 6 ماه دوم سال و سرد شدن تدریجی هوا، باید در رژیم غذایی نیز تغییراتی ایجاد کرد. در این زمینه ، حضرت امام رضا(ع) توصیه های بسیار ارزشمندی دارند که برای اطلاع بیشتر شما خوانندگان با دکتر سیدسعید اسماعیلی پزشک و محقق طب اسلامی در این باره گفت وگویی کردیم.رژیم-غذایی-پاییزی

این محقق طب اسلامی با اشاره به این که ماه اول پاییز «ایلول» نام دارد، می افزاید: در این ماه غلبه سودا زیاد می شود. زیرا باتوجه به این که سودا سرد و خشک است و طبع پاییز نیز سرد و خشک است، در افراد غلبه سودا بیشتر مشاهده می شود. برای جلوگیری از غلبه سودا و بیماری های ناشی از آن، حضرت امام رضا(ع) توصیه هایی دارند که از جمله آن استفاده از مسهل هاست. داروهایی که فرد استفاده می کند و به دنبال آن دچار اسهال می شود.

وی می افزاید: حضرت امام رضا(ع) توصیه می کنند که سردی ها را در فصل گرم و گرمی ها را در فصل سرد مصرف کرده و در فصل معتدل بهار و پاییز از غذای معتدل استفاده کنید. بنابراین نباید در فصل بهار و پاییز غذاهای خیلی گرم و خیلی سرد را مصرف کرد. وقتی وارد فصل زمستان شدیم، می توانیم میزان مصرف گرمی ها را افزایش دهیم. رعایت این نکات برای افراد مسن اهمیت بیشتری دارد؛ زیرا با افزایش سن، مزاج سردتر می شود و پرهیز از مصرف سردی ها در فصل های سرد ضروری تر است. هر چند در سنین جوانی هم رعایت این نکات مهم است اما گاهی حرارت مزاجی جوانان این سردی را جبران می کند. بار دیگر بر این نکته تاکید می کنیم که باید از میوه های فصل استفاده شود.

اسماعیلی با اشاره به اینکه اگر فعالیت بدنی و ورزشی در فصل سرد سال بیشتر شود، می تواند به بدن ما انرژی بیشتری برساند و سردی مزاج را کاهش دهد، گفت: به ویژه در فصل زمستان، ورزش متعادل رطوبت اضافه بدن را دفع می کند و کاهش این رطوبت در پیشگیری از بیماری های عفونی مانند سرماخوردگی، سینوزیت، عفونت گوش و… موثر است. هر چه رطوبت بیشتر باشد زمینه بروز این گونه عفونت ها افزایش پیدا می کند. در فصل های سرد سال، نوشیدن آب به ویژه آب سرد ناشتا مضر است و بهتر است از نوشیدنی هایی که طبع گرم تری دارد مانند شربت عسل استفاده کرد. همچنین مصرف دم نوش های گیاهی با طبع گرم مانند آویشن، بابونه و استوخودوس هم مفید است. افرادی که سوداوی هستند، می توانند در فصل پاییز از دم کرده گل گاوزبان استفاده کنند.

تدابیر مهم در فصل پاییز

خودداری از مصرف غذاهای بسیار گرم: مزاج این فصل، همان طور که ذکر شد، خشک است و از هر عملی که موجب افزایش خشکی بدن می شود، باید پرهیز کرد. از جمله این موارد می توان به غذاهای بسیار گرم، گوشت های مانده، گوشت شکار و ادویه جات با گرمی زیاد اشاره کرد.

پرهیز از زیاده روی در نزدیکی: افراط در نزدیکی جنسی، هر چند که در هر زمانی برای جسم و روح مضر است، ولی در فصل پاییز ضرر بیشتری دارد، زیرا مقاربت جنسی از خشکی افزاهای بسیار قوی است.

پرهیز از نوشیدن آب سرد: آب سرد موجب ضعف حلق و تارهای صوتی می شود و با توجه به شیوع زیاد بیماری های تنفسی فوقانی در این فصل، بهتر است از نوشیدن آن پرهیز شود.

پرهیز از قرار دادن سر در معرض مستقیم هوا: در فصل پائیز سر خود را بپوشانید زیرا سر بدون پوشش به ویژه در اوایل صبح که هوا سرد است، موجب بسته شدن منافذ پوستی می شود. بسته شدن این منافذ، سبب می شود که بخارات دفع نشود و تجمع آن ها در سر باعث بروز برخی بیماری ها، از جمله نوعی زکام و سرفه می شود.

دوری از مکان سرد: اجتناب از خوابیدن در مکان سرد و حمام با آب سرد، به دلیل بسته شدن منافذ پوستی و عوارض ناشی از آن که باید از این کار پرهیز کرد.

خودداری از استفراغ: در این فصل از انجام هر عملی مثل قی، که موجب تحریک خلط ها می شود، باید پرهیز نمود. قی در این فصل زمینه را برای بیماری های تب دار فراهم می کند.

تعادل در مصرف میوه ها: زیاده روی در مصرف میوه های فصل مضر است و باید از این کار خودداری شود. از میوه های مناسب این فصل می توان به سیب، به و گلابی اشاره کرد.

پرهیز از اعراض نفسانی: اعراض نفسانی، به ویژه غم و اندوه، در هر فصلی ضرر است، ولی در فصل پاییز به ویژه برای افرادی که زمینه بیماری های سوداوی دارند، ضرر بیشتری دارد و باید تا حد امکان از این موارد پرهیز نمود و به اموری مشغول شد که موجب سرور و شادی شود.

رطوبت بدن: به دلیل خشکی فصل و تأثیر آن روی بدن، لازم است از عواملی که موجب تری بدن می شود، کمک گرفت. یکی از این عوامل، حمام کردن است که برای رطوبت بخشی مناسب، بهتر است یک روز در میان، استحمام با آب نیم گرم انجام گیرد؛ زیرا آب بسیار گرم باعث تحلیل رطوبت و افزایش خشکی بدن می شود. همچنین می توان برای رطوبت بیشتر از وان آب نیم گرم به مدت نیم ساعت استفاده کرد. چرب کردن بدن با روغن بنفشه و بادام نیز از مواردیست که به افزایش رطوبت بدن و کاهش خشکی آن کمک موثری می کند.

استفاده از عطر: در این فصل بهتر است برای تقویت روح از عطرها و بوهای خوش و ملایم استفاده کرد.

غذاهای مناسب فصل: در این فصل، بهتر است غذاهای با گرمی معتدل مصرف شود. گوشت ها، گوشت بره و مرغ چاق مفید هستند. از شیرینی ها نیز آن چه از شکر، مغز بادام و پسته تهیه شده باشد، مناسب است.

تغذیه مناسب پاییزی از نگاه طب سنتی

فصل پاییز به دلیل داشتن مزاج سرد و خشک مطابق با طبع سوداوی است. برای همین افراد سودایی که مزاج سرد و خشک دارند در این فصل دچار مشکل می شوند.

در اول فصل پاییز به علت سردی هوا، بلغم کمی مانده و صفرا از جوشش و طغیان افتاده و در عوض سودا غالب می شود.

در این فصل املاح وارد شده به بدن به صورت رسوب به علت خنکی شب ها و افزایش صفرا وارد خون می شود. به همین علت مصرف مواد مسهل برای دفع مواد قلیایی خون (سودا) که شور و تلخ است مناسب است.

در طب سنتی حتی برای بیماری ها هم طبع در نظر گرفته اند به عنوان مثال در بهار که طبع گرم تر دارد افزایش جوش های پوستی و دمل شیوع بیشتری دارد. از این رو شاهد هستیم در فصل پاییز نیز بیماری های سرد مثل سرماخوردگی، بیماری های مفصل، بیماری های عصبی، استرس و افسردگی بیشتر می شود.

از آنجایی که تغییر فصل ها با تغییراتی در تمام حیات از جمله انسان همراه است تدابیر خاص مناسب هر فصل ضروری است.

با توجه به این که طبع پاییز سرد و خشک است مصرف موادی که باعث سردی یا خشکی بدن می شوند باید محدود شود چون تأثیر منفی این فصل را افزایش می دهند. موادی مانند سیر و غذاهای حاوی ادویه جات مثل سوسیس و کالباس و غذاهای حاوی نمک زیاد مثل انواع شورها و غذاهای حاوی آب غوره و سرکه و آب لیمو مثل ترشیجات باعث کاهش رطوبت بدن و افزایش خشکی و سودا می شوند؛ از این رو در مصرف آن ها باید دقت نمود.

مهر، آبان، آذر

در ماه مهر که ابتدای فصل پاییز است بهتر است استحمام کمتر شود، خربزه و خیار کمتر میل شود، گوشت های معتدل مثل بره و بزغاله مصرف شود و گوشت گاو نباید خورده شود. خوردن انواع مسهل برای سبک شدن مزاج توصیه می شود. در ابتدای این ماه انجام حجامت توصیه شده است.

در ماه آبان که سردی هوا محسوس تر است حتماً باید از قرار گرفتن در مکان های سرد به خصوص اوایل و اواخر روز اجتناب نمود (به مدت طولانی). مواد مسهل نباید مصرف شود و مصرف انار و میوه فصلی توصیه می شود تا مزاج به خشکی نرود. بهتر است آب کمتر میل شود. مصرف مواد غذایی با طبع گرم همچنان مفید است. در این ماه ورزش ها و حرکت های سنگین مناسب است.

در ماه آذر که سردی هوا غالب شده است استحمام کمتر شود. نوشیدن آب در شب مفید نیست و در اول صبح آب گرم بسیار مناسب است. در پوشاندن بدن از باد و سرما باید دقت کامل شود.

افسردگی فصلی

روان پزشکان سال هاست به تأثیر نور در تشدید برخی بیماری ها پی برده اند و معتقدند برخی انواع افسردگی مثل افسردگی فصلی در فصول پاییز و زمستان به علت کاهش نور دریافتی بدن و در پی آن کاهش هورمون ملاتونین مغز رخ می دهد. امروزه با گسترش شهرنشینی و کمبود نور آفتاب در آپارتمان ها، تنش ها در فصول سرد افزایش می یابد از این رو رعایت یکسری نکات به بهبود این وضعیت کمک می کند. مثلاً پیاده روی سبک حدود 10 دقیقه در نزدیک ترین پارک، کنار زدن پرده ها و استفاده از همان نور اندک، استفاده از مواد غذایی با طبع گرم (گوشت بوقلمون گرم بوده و ماده آرام بخش تولید می کند) و استفاده از غذای سبک هنگام شب. با رعایت این نکات کوچک تغییرات مهمی در زندگی شما رخ می دهد.

سرماخوردگی در پاییز

از شایع ترین بیماری های این فصل سرماخوردگی است. در طب سنتی ترشحاتی که از بینی خارج می شود زکام و ترشحات پشت حلق را نزله می نامند. این ترشحات باید از سر و بینی پاک شوند و به هیچ وجه نباید مانع خروج این مواد شد. متأسفانه امروزه با بروز اولین نشانه های سرماخوردگی مصرف آنتی هیستامین و قرص سرماخوردگی مانع خروج این مواد شده و مدتی بعد سرماخوردگی به صورت حادتر و همراه با عفونت برگشت می کند که به دلیل سرکوب اولیه که نامناسب بوده است، اتفاق می افتد.

در روزهای اول زکام حمام رفتن و تعریق در حمام مضر است ولی در روزهای آخر مفید است. پس از استحمام هم حتماً سر را باید پوشاند.

مصرف حریره ای که با نشاسته، شکر و روغن بادام شیرین تهیه شده باشد بسیار مفید است. همچنین آش حاوی اسفناج و ماش پوست کنده و نیز آش جو با عناب یا حریره حاوی سبوس گندم، مغز بادام و عسل همگی مناسب هستند.

بخور با ترکیبی از شوید، بومادران، بابونه و آویشن بسیار مفید است و باعث خروج سریع تر مواد دفعی و سبکی سر می شود.

در مراحل اولیه احساس بروز سرماخوردگی قرقره کردن آب ولرم همراه نمک یا جوش شیرین، نوشیدن فراوان مایعات گرم و شیرین، استفاده از هوای آزاد در محیط بیرون و تنفس عمیق و استفاده از بخورهای گیاهی مثل بخور اکالیپتوس توصیه می شود.

مصرف این مواد در پاییز مفید است و توصیه می شود

گوشت بره، شتر، بلدرچین، گندم (نان، جوانه، در آش و سوپ )، نخود و لوبیا (با خیساندن نفخ آن گرفته شود)، سیب، مواد غذایی آب پز و یا کبابی (سرخ کردنی بسیار کم)، میوه های شیرین و آبدار (انار شیرین و انگور شیرین)، کشمش، مویز، بادام، زرده تخم مرغ (آب پز یا عسلی)، شیره خرما و انگور، مربای بالنگ، به، سبزیجات، چغندر، ترب، هل و دارچین، انجیر، شیر با عسل، شیر برنج، فرنی و کنجد.

مصرف این مواد در پاییز باید به حداقل برسد

غذاهای آماده و حاضری، غذاهای فریز شده و مانده، سرخ کردنی های مانده، انواع سس، انواع کنسرو، پنیر پیتزا، انواع تنقلات بسته بندی شده، کاکائو، قهوه، نسکافه، چای پر رنگ، مواد حاوی افزودنی و نگه دارنده، بادمجان، گوشت گاو و گوساله، ماهی شور و دودی، آب لیمو، آب غوره، سرکه، پنیر شور، ماست و دوغ و کشک، نان باگت یا خمیر، قارچ، گوجه فرنگی، میوه های ترش (لیموترش، گریپ فروت، انار ترش و پرتقال)، عدس، لوبیا سبز، گوجه فرنگی، ترشیجات.

چگونه در پاییز رژیم بگیریم؟

لاغر شدن نیاز به تغییر سبک زندگی، تغذیه ی درست و ورزش منظم دارد. اما اگر با رسیدن فصل پاییز قصد دارید چند کیلو کم کنید می توانید روی مواد غذایی معرفی شده در این مطلب حساب کنید. این مواد غذایی کم کالری اند، به شما احساس سیری طولانی مدتی می دهند و در سوزاندن کالری ها به شما کمک می کنند. توصیه می کنیم با مصرف زیاد این مواد غذایی به استقبال فصل سرما و خوش اندام تر شدن بروید.

چغندر

چغندر یکی از سبزیجاتی است که حاوی بیشترین میزان قند است اما با این حال کالری کمی دارد یعنی حدود 50 کالری در هر فنجان. اگر چغندر را با سبزیجات دیگر میل کنید یک ماده غذایی لاغری بی نظیر مصرف کرده اید.

بروکلی

بروکلیِ عزیز سرشار از فیبر و مواد مغذی است که هر دو برای سلامت شما لازم و ضروری است. علاوه بر این بروکلی کم کالری است و به شما احساس سیری طولانی مدتی می دهد. زمانی که گرسنه نباشید هم که خودتان بهتر می دانید، کمتر به سراغ پرخوری می روید.

زغال اخته

زغال اخته کم کالری و حاوی گلوسیدهای کمی است اما در عین حال سرشار از فیبر است. نصف فنجان زغال اخته حاوی 25 کالری است. شاید به دلیل طعم ترش آن کمتر تمایل به مصرف این ماده غذایی داشته باشید. توصیه می کنیم زغال اخته را به عنوان مثال به سالادهایتان اضافه کنید و از خواص آن بهره ببرید.

کرفس

افرادی که قصد لاغری دارند کرفس زیادی می خورند به خاطر این که یک ماده غذایی کم کالری است. دو شاخه کرفس حاوی حدود 95 درصد آب است. کرفس سرشار از فیبر است و همین فیبرها یک ماده مغذی سالم ساخته است.

قارچ

قارچ اشتها برانگیز و مغذی و در عین حال کم کالری است. هر نصف فنجان قارچ حاوی 10 کالری است. این ماده غذایی پرطرفدار کمابیش فاقد چربی است و منبع خوب فیبرها، پتاسیم، سلنیوم، ریبوفلاوین، تیامین، اسیدفولیک، ویتامین B6 و زینک (روی) است.

باید بدانید دو هفته مصرف منظم قارچ خام باعث کاهش وزن خواهد شد. در واقع بیشتر ستاره های سینما برای لاغری رژیم غذایی حاوی قارچ خام را دنبال می کنند.

کلم

کلم سرشار از فیبر بوده و کم کالری است. هر فنجان کلم برگ خرد شده حاوی 20 کالری است. کلم ها جزو سبزیجات بسیار مغذی محسوب می شوند و برای افرادی که قصد لاغری دارند یک ماده غذایی فوق العاده است.

کدو تنبل

کدو تنبل یک ماده غذایی لاغر کننده بسیار مؤثر است. این کدوی گرد و قلمبه کم کالری بوده و در عین حال سرشار از فیبر، ویتامین ها و مواد معدنی است. باید بدانید که کدو تنبل حاوی میزان زیادی بتاکاروتن است.

کلم بوک چوی

کلم بوک چوی یک کلم چینی است. هر فنجان کلم پخته حاوی 20 کالری است.
این کلم سرشار از آب و انواع فیبرها است و باعث ایجاد احساس سیری طولانی مدت می شود. به این ترتیب شما را در مسیر لاغری قرار می دهد.

کاهو

اگر به لاغری و زیبایی اندام خود اهمیت می دهید کاهو را دریابید. کاهو کم کالری است و احساس سیری طولانی مدتی ایجاد می کند به خاطر این که سرشار از فیبر است. بسیاری از ستاره های هالیوودی برای لاغری از این ماده غذایی استفاده می کنند.

بلال

احتمالاً خواندن این آیتم شما را هم یاد شیر بلال و بوی زغال انداخت. باید بدانید هر بلال متوسط حاوی 83 کالری است. این ماده غذایی خوشمزه سرشار از پتاسیم و تیامین است و حاوی میزان قابل توجهی فیبر و پروتئین می باشد. بلال جلوی اشتهای زیاد را می گیرد و سیری طولانی مدتی ایجاد می کند.

فلفل تند طعم تندی به غذاها می دهد و در عین حال کم کالری است. اگر می خواهید متابولیسم یا همان سوخت و ساز بدنتان را تحریک کنید به سراغ فلفل تند بروید.

هویج فرنگی

هویج فرنگی یک ماده غذایی نشاسته ای مغذی و کم کالری و سرشار از فیبر است. در هر نصف فنجان از این هویج 60 کالری وجود دارد. هویج فرنگی شما را سیر می کند و جلوی پرخوری را می گیرد.

فلفل تند

فلفل تند طعم تندی به غذاها می دهد و در عین حال کم کالری است. اگر می خواهید متابولیسم یا همان سوخت و ساز بدنتان را تحریک کنید به سراغ فلفل تند بروید. این ماده غذایی پرطرفدار به سوزاندن چربی ها کمک کرده و احساس سیری طولانی مدتی هم ایجاد می کند.

گلابی

گلابی سرشار از فیبر است که به کنترل دستگاه گوارش کمک می کند. این ماده غذایی حاوی فیبری به نام پکتین است که احساس سیری طولانی مدتی ایجاد می کند و جلوی پرخوری را می گیرد.

سیب

یک عدد سیب یک میان وعده ایده آل محسوب می شود. سیب خوش طعم و کم کالری است. یک عدد سیب 140 گرمی به زحمت 90 کالری دارد.

سایت پزشکی و مجله سلامتی راستینه


برچسب‌ها:

تاريخ : یک شنبه 27 دی 1394برچسب:رژیم غذایی,پاییز,سایت پزشکی و مجله سلامتی راستینه, | 12:10 | نویسنده : عارف بساکی |

درمان دیابت با طب سنتی

دیابت بیماری‌ای است که شاید شما، پدر، مادر یا یکی از بستگان و دوستان نزدیک‌تان از آن رنج می‌برید. یعنی اگر به اطراف خود نگاه کنید افرادی را می‌شناسید که دچار دیابت یا مرض قند شده‌اند و این نشان از شیوع بالای بیماری در جامعه دارد.

مشکلی که دیابت برای فرد ایجاد می کند عوارضی از قبیل سخت و شکننده شدن عروق خونی، سکته قلبی و مغزی، عوارض چشمی و شبکیه، مشکلات کلیوی، زخم و عفونت در پا، ضعیف شدن سیستم ایمنی و مشکلات سیستم اعصاب محیطی است.

مهم ترین نکته در درمان دیابت جلوگیری از این عوارض است تا فرد بتواند زندگی طبیعی خود را ادامه دهد.

بیمار دیابتی باید داروهای خود را به طور مرتب مصرف کند، از قطع یا جایگزین کردن داروی خود با داروها یا فرآورده های دیگر به صورت خودسرانه پرهیز کند و شیوه زندگی و عادات غذا خوردن خود را با نظر و مشورت پزشک متخصص تغییر دهد.

البته گیاهانی نیز وجود دارند که خاصیت کاهندگی قند خون را دارند و می توانند از سوی بیمار، البته با نظر پزشک متخصص استفاده شوند که این امر شاید بتواند به کاهش قند خون و عوارض ناشی از دیابت کمک کند.

یکی از این مواد طبیعی، تخم شنبلیله است که حاوی مواد موثره ای است که باعث کاهش قند و حتی چربی خون می شود.

خیار تلخ نیز میوه ای شبیه کدو و حاوی ماده ای است که به کاهش قندخون کمک می کند.

هندوانه ابوجهل که در بعضی مناطق به آن خربزه روباه نیز گفته می شود در طب سنتی بسیاری از کشورها ازجمله ایران از درمان های کاهش قند خون محسوب می شود.

هندوانه ابوجهل دارای مواد موثری است که باعث کاهش قند خون می شود البته مصرف این گیاه باید با احتیاط و تحت نظر پزشک انجام شود، زیرا مصرف زیاد آن بسیار خطرناک است و عوارضی نظیر اسهال خونی را به دنبال دارد.

گزنه نیز دارای خواص کاهنده قند خون است که معمولا همرا با هندوانه ابوجهل مصرف می شود.

خارمریم نیز با مکانیسم افزایش حساسیت گیرنده های سلولی نسبت به انسولین باعث کاهش قند خون شده و تا حدی در کاهش چربی خون نیز موثر است. مصرف روزانه دو تا سه فنجان دم کرده چای سبز نیز تاثیر مفیدی در کاهش قند خون دارد.

برگ گیاه قره قات نیز می تواند باعث کاهش قند خون شده و برخی مطالعات تاثیر منفی آن در کاهش عوارض درازمدت دیابت را نیز نشان داده است. برگ درخت گردو نیز حاوی مواد موثره ای است که در کاهش قند خون موثر است.

برگ زیتون، حنظل، سیاه دانه، عدس کوهی، گل انار، آلوئه ورا، دارچین و گلپوره نیز از دیگر گیاهان کاهنده قند خون هستند.

از سیر نیز غافل نشوید؛ سیر دارای مواد موثری است که باعث کاهش قند خون و افزایش میزان انسولین خون می شود البته مصرف این گیاهان حتما باید با تجویز و تحت نظر پزشک انجام شود.

مصرف خودسرانه این گیاهان یا فرآورده های دارویی دیگر و قطع داروهای دیابت بسیار خطرناک است و عوارض جدی به دنبال خواهد داشت.

دکتر امیرهومن کاظمی – متخصص طب سوزنی و گیاهان دارویی

سایت پزشکی و مجله سلامتی راستینه


برچسب‌ها:

تاريخ : یک شنبه 27 دی 1394برچسب:درمان دیابت,طب سنتی,سایت پزشکی و مجله سلامتی راستینه, | 11:51 | نویسنده : عارف بساکی |

شفافیت پوست نوزاد با انار

یک کارشناس طب اسلامی گفت: خوردن انار باعث شفافیت و سفید شدن پوست مادر و کودک شیرخواره می شود.

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از پایگاه اطلاع رسانی آستان قدس رضوی، حجت الاسلام سید حسن ضیایی در ویژه برنامه «طب المعصومین (ع)» که در حرم مطهر رضوی برگزار شد، به توصیه های پس از زایمان و شیردهی پرداخت.انار

وی با بیان اینکه مادران باید در زمان شیردهی خود را تقویت کنند، افزود: شیره انگور و شیره خرما برای مادر شیرده، مفید و از ضعف مادر جلوگیری می کند و باعث ازدیاد شیر می شود.

ضیایی گفت: خوردن یک قاشق عسل با آب ولرم و مصرف یک چهارم کاهوی متوسط در روز باعث ازدیاد شیر مادر و تامین آهن مورد نیاز فرزند می شود.

این محقق و پژوهشگر طب اسلامی درباره زخم های سینه در هنگام شیردهی افزود: مادر در هنگام شیر دادن باید محل دهان کودک را با دستمال مرطوب پاک کند و دور سینه خود را نیز با دستمال تمیز کند تا بهداشت فرزند و مادر رعایت شود.

وی تاکید کرد: برای ترمیم زخم های دور سینه باید با روغن کنجد محل زخم را مالش داد تا زخم بهبود یابد.

این کارشناس طب اسلامی گفت: در دوران بارداری مادر باید شکم خود را با روغن زیتون مالش دهد تا بعد از وضع حمل، آثار آن باقی نماند و بعد از وضع حمل نیز می توان بوسیله مالش با روغن زیتون و جوشانده آویشن جای زخم و آثار قهوه ای رنگ بارداری را از بین ببرد.

ضیایی با اشاره به اینکه انار شیرین جای زخم وضع حمل را از بین می برد، افزود: خوردن انار توسط مادر شیرده باعث می شود پوست کودک شفاف و سفید شود.

وی درباره درمان کمبود وزن کودک گفت: خوردن روزی 14 عدد بادام شیرین خام باعث ازدیاد پروتئین شیر مادر شده و کمبود وزن کودک را درمان می کند.

ضیایی تاکید کرد: مادران باید کودک را 20 دقیقه شیر دهند زیرا شیر در 10 دقیقه اول آبکی است و در 10 دقیقه پایانی سرشار از پروتئین می باشد.

این کارشناس طب اسلامی گفت: شیر دادن با شیشه شیر و پستانک برای دندان، لثه، زبان و فک کودک ضرر دارد و هویج زرد، سیب رسیده شیرین و ریشه گل ختمی بهترین وسیله برای خارش لثه های کودک است.

وی افزود: شیر دادن به طرز صحیح، از دردهای سینه، انسداد مجاری شیر، ترک برداشتن سر سینه مادر جلوگیری می کند و مادر باید هر دو ساعت به کودک شیر دهد تا کودک با کاهش قند خون و ضعف شدید مواجه نشود.

این کارشناس طب اسلامی گفت: برخی مادران بعد از وضع حمل به «تب شیر» مبتلا می شوند که خوردن آب سیب شیرین با عسل برای آنها مفید است.

وی با بیان اینکه خوردن آب سیب توسط مادران شیرده، از زردی کودک جلوگیری می کند، افزود: خوردن خرمای تازه از کاهش قند خون جلوگیری و باعث ازدیاد شیر مادر می شود.

ضیایی گفت: خوردن یک خوشه انگور در روز و کاهو پخته باعث ازدیاد شیر می شود، زیره سبز در زیاد شدن شیر تاثیر دارد و باعث تقویت جسمی و روحی مادر بعد از زایمان می شود.

سایت پزشکی و مجله سلامتی راستینه


برچسب‌ها:

تاريخ : یک شنبه 27 دی 1394برچسب:شفافیت پوست نوزاد,انار,سایت پزشکی و مجله سلامتی راستینه, | 11:46 | نویسنده : عارف بساکی |

آنچه درباره ماساژ و فواید و مضرات آن باید بدانید

معمولا بعد از یک روز کاری سخت احساس خستگی تمام بدن را میگیرد. خیلی از افراد برای رفع خستگی به حمام میروند و برخی دیگر خواب را ترجیح میدهند اما در این بین افرادی هم ماساژ میگیرند تا از این طریق خستگیشان را برطرف کنند. در بیشتر نقاط دنیا، افرادی هستند که با روش‌های مختلف این کار را انجام میدهند، به‌خصوص در کشورهایی مثل تایلند یا هند که این کار بسیار رواج دارد. با دکتر عباس راثی، متخصص پوست و عضو هیات‌علمی دانشگاه علوم‌پزشکی تهران درباره مزایا و معایب ماساژ گفت‌وگو کرده‌ایم.

ماساژ چقدر میتواند در رفع خستگی موثر باشد؟massage

وجود استرس‌ها و هیجان‌های ناشی از زندگی روزمره، باعث میشود عضلات خسته و سفت ‌شوند و قرار گرفتن در محلی ساکت و آرام و ماساژگرفتن باعث ایجاد آرامش میشود. همچنین چنانچه درد و ناراحتی فرد با حرکات ماساژ برطرف شود، از نظر روانی تاثیر بسیار مهمی به جای میگذارد.

آیا ماساژ میتواند در بهبود بیماریها نیز تاثیر بگذارد؟

بله، بررسیها نشان میدهد ماساژدرمانی در رفع بسیاری از دردها تاثیر دارد؛ از جمله کمردرد و سردرد. ماساژ دادن، مغز را به تولید آندورفین تحریك میكند و اعتماد به‌نفس بیماران را با تشویق آنها برای مقابله موثر با درد افزایش میدهد.

این کار از چه زمانی در دنیا باب شده است؟

ماساژ در گذشته بین ایرانیها، یونانیها، چینیها و ژاپنیها بسیار مرسوم بوده است. از دانشمندان و اطبای قدیمی که از تکنیک‌های ماساژ استفاده میکردند، میتوان به بقراط و ابوعلیسینا اشاره کرد. امروزه نیز از ماساژ با اهداف مختلف و به شکل وسیع و گسترده‌ای استفاده میکنند و به‌ویژه در درمان دردهای عضلانی و مفصلی جایگاه ویژه‌ای نسبت به سایر روش‌های درمانی دارد و همچنین در توانبخشی و بازتوانی بیماریهای مختلف به شکل خاصی به کار میرود.

آیا انجام این کار میتواند باعث بروز مشکل شود؟

بله، ماساژ گرفتن همان‌قدر که خوب است، ممکن است عوارضی هم داشته باشد؛ مثلا امکان انتقال برخی بیماریهای عفونی، زگیل‌ها و تبخال‌ها از این طریق وجود دارد. به همین علت توصیه میکنم فردی که میخواهد ماساژ بگیرد، حتما با خود ملحفه و وسایل شخصی داشته باشد تا انتقال بیماری به حداقل برسد. افرادی که سابقه بیماریهای پوستی مثل قارچ، تبخال یا حتی بیماریهای انگلی دارند بهتر است از گرفتن ماساژ صرف‌نظر کنند چراکه این کار در بهبود حالشان هیچ تاثیری ندارد و با این کار ناقل بیماریشان به دیگران هم میشوند.

توصیه‌تان به ماساژورها؟

این افراد باید حتیالمقدور از دستکش‌های یکبار مصرف و استریل استفاده کنند. البته انجام دادن این کار با دستکش خیلی سخت است اما این روش بهداشتی تر و مطمئن‌تر است.

آیا ماساژدرمانی در جوان کردن پوست موثر است؟

اگر فردی هیچ بیماری پوستی در صورت خود نداشته باشد، ماساژدرمانی با بهبود جریان خون و جریان لنف و مهم‌تر از آن با ایجاد آرامش در عضلات صورت و روان فرد، میتواند به‌عنوان یک اقدام مکمل در کنار توصیه‌های پزشکان متخصص، کارایی داشته باشد ولی نباید انتظار معجزه از آن داشته باشید.

آیا هر فردی میتواند این کار را انجام دهد؟

نه! چون این کار قواعد و اصول خودش را دارد. البته ماساژ معمولی صورت یا سایر اعضای بدن در منزل قابل‌انجام است، ولی اگر دنبال یک ماساژ اصولی و موثر هستید، بهتر است این کار توسط افراد ماهر و مجرب انجام شود.

توصیه‌تان به افرادی که ماساژ میدهند چیست؟

دست‌هایشان را در آب ولرم بگذارند و از کرم‌های مرطوب‌کننده استفاده کنند. اگر از دستکش استفاده کنند، پوست دستشان کمتر آسیب خواهد دید.

چرا بعضیها پس از گرفتن ماساژ احساس درد دارند؟

آنهایی که از ماساژهای مختلف استفاده میکنند، هدفشان هرچه باشد مسلما ایجاد درد و ناراحتی نیست. در حالی که خیلی وقت‌ها چنین اتفاقی میافتد و به دلیل ماساژ نادرست و غیرعلمی یا ارائه ماساژ برای افرادی که نباید از این خدمات استفاده کنند، افراد دچار دردهای عضلانی یا مشکلات دیگری میشوند. اگر فردی که ماساژ میدهد، نسبت به عضلات و ساختار بدن آگاهی نداشته باشد، ممکن است باعث درد و ناراحتی او شود. این موضوع به‌خصوص برای کسانی که در دوران سالمندی هستند و ممکن است دچار پوکی استخوان یا ضعف عضلات باشند، باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد. چون برای این گروه حتما باید با توجه به توان عضلانی، اسکلتی فرد، شدت و فشار ماساژ تعیین شود.

سایت پزشکی و مجله سلامتی راستینه


برچسب‌ها:

تاريخ : یک شنبه 27 دی 1394برچسب: درباره ماساژ,فوایدماساژ,مضرات ماساژ,سایت پزشکی و مجله سلامتی راستینه, | 11:44 | نویسنده : عارف بساکی |

خواص کدو سبز از نظر طب سنتی

در طب سنتی، اعتقاد بر این است که کدو سبز مانند سایر کدوها، طبع سرد و تری دارد و به همین دلیل زیره، نعناع، نمک، روغن زیتون، فلفل، خردل و آبغوره، جزو مصلحات این صیفی آبدار و کم‌کالری محسوب می‌شوند.

یکی از مهم‌ترین خواص کدو سبز، ملین و مدر بودن آن است. از این رو مصرف آن به‌صورت خام یا بخارپز به افراد مبتلا به یبوست توصیه می‌شود. کدو سبز، آب فراوانی دارد و برای رفع تشنگی و باز کردن انسداد عروق هم می‌تواند مفید باشد.

متخصصان طب سنتی توصیه می‌کنند افرادی که مزاج گرم دارند، آن را با آبغوره یا سرکه و افرادی که مزاج سرد دارند، آن را با زیره سیاه و ادویه‌های گرم میل کنند.

پوست کدو سبز می‌تواند در کاهش قند و تنظیم چربی‌خون موثر باشد،‌ به‌همین دلیل قرار دادن آن در رژیم غذایی روزانه افراد مبتلا به دیابت توصیه می‌شود.

این روزها که فصل ترشی انداختن است، می‌توانید از کدو سبز هم برای تهیه ترشی‌های خانگی استفاده کنید زیرا مصرف ترشی کدو سبز می‌تواند باعث هضم بهتر غذا شود.

کدوی سبز بخارپز یا پخته با ماش و نخود و روغن بادام، برای رطوبت بخشیدن به بدن و تسکین حرارت کبد بسیار مفید است. اما افراط در مصرف کدو نیز توصیه نمی‌شود.

زیاده‌روی در مصرف کدو به افرادی با مزاج‌های سرد توصیه نمی‌شود زیرا می‌تواند باعث تولید بلغم و سودا در بدن آنها شود و عوارضی مانند نفخ، قولنج و بی‌اشتهایی داشته باشد.

افراد سردمزاج می‌توانند برای بهره بردن از خاصیت کدو، انواع پخته آن را در ماست رنده کنند و کمی خردل، سیر، نمک و نعناع به این ترکیب اضافه و مصرف کنند.

سایت پزشکی و مجله سلامتی راستینه


برچسب‌ها:

تاريخ : یک شنبه 27 دی 1394برچسب:خواص کدو سبز,طب سنتی,سایت پزشکی و مجله سلامتی راستینه, | 11:43 | نویسنده : عارف بساکی |
.: Weblog Themes By SlideTheme :.


  • سه صفر هشتاد