خواص پونه

پونه از جمله گیاهان پایایی است که در اروپا، آسیا و آمریکای شمالی به میزان چشمگیر کشت می‌شود و خواص درمانی آن از مدت‌ها پیش شناخته شده است و مصارف پزشکی متعددی دارد.pennyroyal

به گزارش راستینه به نقل از ایسنا،‌ پونه کوهی از بهترین گیاهان تقویت‌کننده به شمار می‌رود. مصرف پونه کوهی عملکرد روده‌ها را منظم می‌کند، درد معده و بی‌اشتهایی را تسکین می‌دهد و برای ناراحتی‌های کبدی بسیار موثر است.

همچنین دم کرده پونه برای اسهال، اسهال خونی و اسهال‌های باسیلی و همچنین ناراحتی‌های عصبی و اختلالات گوارشی مفید و موثر است.

دم‌کرده پونه در عین حال تقویت‌کننده خوبی برای معده است. اگر گاهی پس از صرف غذا در معده احساس سنگینی نمودید و یا به اصطلاح ترش کردید می توانید از این دم‌کرده استفاده کنید.

در مصر باستان پونه را برای رفع مشکلات سوء‌هاضمه، کشت و مصرف می‌کردند. علاوه بر این در رم و یونان باستان نیز از پونه برای تسکین دردهای شکمی استفاده می‌کردند.

پونه طعمی خوشایند دارد و به همین خاطر معمولا در آشپزخانه و برای تولید نوشیدنی‌های طعم‌دار مصرف می‌شود. این گیاه حاوی ویتامین‌های A و C همچنین چندین ماده معدنی است و برخی از خواص درمانی این گیاه در بررسی‌های پزشکان تایید شده است.

از دیگر خواص پونه می‌توان به حفظ بدن در مقابل ویروس سرماخوردگی یا آنفلوآنزا  اشاره کرد چراکه مصرف آن باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود.

استفاده از ترکیب عصاره پونه با آب می‌تواند در تسکین مشکلات پوستی همچون جوش و خشکی پوست موثر باشد.

علاوه بر اینها مصرف پونه به کاهش مشکلات گوارشی و درمان سندرم روده تحریک‌پذیر کمک می‌کند و نتایج یک مطالعه جدید در مورد خواص کپسول عصاره پونه نشان داده است که مصرف این عصاره می‌تواند به کاهش چشمگیر علائم سندرم روده تحریک‌پذیر منجر شود.

از دیگر خواص پونه درمان گرفتگی عضلانی و حالت تهوع ناشی از عادت ماهانه در زنان است.

به گزارش ایسنا به نقل از Herbwisdom، نتایج آزمایش‌ها همچنین آشکار ساخته است که استشمام رایحه پونه یکی از روش‌های موثر برای افزایش سطح انرژی بدن و نشاط‌ آور است. همچنین مصرف عصاره این گیاه می‌تواند به درمان انواع خاصی از سردردهای خفیف کمک کند.

در واقع «منتول»، از ترکیبات اصلی موجود در پونه است که اگر روی پوست مالیده شود می‌تواند تا حدی در تسکین دردهای خفیف موثر باشد.

سایت پزشکی و مجله سلامتی راستینه


برچسب‌ها:

تاريخ : یک شنبه 27 دی 1394برچسب:خواص پونه,,سایت پزشکی و مجله سلامتی راستینه, | 12:36 | نویسنده : عارف بساکی |

درمان سرماخوردگی با طب سنتی

استاد دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی تهران در مورد درمان و بهبود دردهای ناشی از سرماخوردگی با استفاده از طب سنتی گفت: در این دوران غذاهای چرب، شور و غلیظ نباید خورد و در مقابل باید بخورات و بوییدنی‌هایی مانند سیاه‌دانه و بابونه مصرف کرد.

غلامرضا کرد افشاری گفت: زکام و نزله دو بیماری نزدیک به هم هستند چون دلیل پیدایش هر دو یکی است یعنی در هر دو ریزش مایعات و رطوبات از مغز وجود دارد به عبارتی ریزش و فرود آمدن ضایعات و فضولات رطوبی از جلوی مغز به سمت پایین اگر به سوی منافذ بینی باشد، زکام و اگر به سمت حلق باشد، به آن نزله می گویند.

علایم سرماخوردگی

وی علائم زکام را از راه بینی به سختی نفس کشیدن، در بینی سخن گفتن، خروج ترشحات و رطوبات از بینی برخلاف عادت طبیعی، کم شدن حس بویایی و علامت نزله را نیز گرفتن صدا، دشواری در صحبت کردن و ترشحات پشت حلق عنوان کرد.

این متخصص طب سنتی تصریح کرد: گاهی زکام بر اثر عوامل خارجی که گرمایی هستند ایجاد می شود در نتیجه باعث خارج شدن رطوبت های مغز به سمت بینی و حلق خواهد شد مانند قرار گرفتن در آفتاب یا نزدیک آتش، بوئیدن چیزهای گرم مثل مشک و زعفران یا خوردن چیزهای گرم مثل خردل، سیر، پیاز و مانند اینها یا مالیدن روغن های گرم که دارای علایم احساس خارش و سوزش در بینی، سرخی چشم ها و بینی و احیاناً کمی سرخی صورت که معمولاً با تب هم همراه است.

وی ادامه داد: اما اگر بر اثر عوامل سرد این زکام ایجاد شود مانند برهنه نگه داشتن سر به مدت طولانی در هوای سرد یا مواجهه با آب سرد یا سر را برهنه کردن بعد از ورزش و استحمام، فرد دچار احساس سنگینی در سر می شود و آنچه از بینی و حلق خارج می شود غلیظ و سفید یا مایل به کبودی است.

استاد طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی تهران اظهار کرد: گاهی زکام به سمت حلق می رود که در این صورت فرد به سردرد و سوزش سر و چشم، ریزش اشک از چشم، تلخی دهان و حلق، تشنگی، خروج هوای گرم از بینی، تندی و گرمی منافذ بینی دچار می شود و بیمار پیوسته میل به خوابیدن دارد.همچنین بی مزگی و بدمزگی دهان و احساس طعم سوختگی در دهان را احساس می کند.

وی با اشاره به اینکه حتی استرس،اضطراب و وضعیت نامناسب روحی هم می تواند به طور غیرمستقیم از عوامل ایجاد کننده زکام شود،گفت: فردی که دچار این حالت می شود می تواند استحمام کند چون عرق کردن برایش مفید است. رطوبت ها و بخارات که سبب زکام می شود با عرق خارج می شود به شرطی که در هنگام خروج، بدن و سر به خوبی پوشانده شود.

درمان سرماخوردگی

این متخصص طب سنتی ادامه داد:خاریدن و ماساژ سر، شانه کردن سر به طوری که به عمق پوست و پیاز مو برسد و مصرف سوپ برای جلوگیری از سرماخوردگی مکرر توصیه می شود.

وی در مورد این سوپ گفت: سوپ سرماخوردگی حاوی رشته فرنگی یک فنجان، آب 6 لیوان، روغن کنجد 2 قاشق، شوید نصف نعلبکی، بال مرغ 2تا با کمی پیاز و نمک و زردچوبه و یک لیمو عمانی تهیه شده و در روز یک تا 2 بار مصرف شود.

اینها را نخورید؟

وی تصریح کرد: فردی که دچار سرماخوردگی شده باید از مصرف گوشت های غلیظ (مثل گوشت گاو و گوساله)، غذاهای تند، غلیظ، بسیارشور، بسیار ترش، چرب و سرخ کرده، لبنیات، روغن زیاد، نوشیدنی ها و غذاهای مولد گاز مثل حبوبات، گردو، پنیر کهنه، سیر و پیاز خام، سبزی جات تند مثل شاهی، میوه های با طبیعت سرد و تر، پرتقال، نارنگی، سالاد و ماست و مخلفات به همراه غذا، آب یخ، قهوه و کاکائو، شیرینی که در قنادی تهیه می شود، غذاهای آماده و یا مانده و کارخانه ای و … اجتناب کند.

کردافشاری افزود: همچنین بیماران باید کمتر بخوابند مخصوصاً در روز. همچنین بلافاصله بعد از غذا نخوابند. باید هنگام خوابیدن بالش کوتاه و پست باشد و حتی الامکان نباید به پشت بخوابند. بهتر است پیشانی و صورت روی بالش باشد و سر رو به پایین تا ماده از راه بینی خارج شود و به سینه نریزد.

بیمار تب دار حمام نرود

استاد طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: اگر تب همراه با بیماری است، بیمار به حمام نرود و در زمان ابتلا به زکام باید از ورزش شدید و از نشستن در کنار آب جاری و در برابر باد پرهیز کرد.

وی ادامه داد: نوشیدن آب گرم در زمانی که حلق درگیر شده مفید است چون آن را نرم می کند.در زمان ابتلا به بیماری، حرکت دادن اندام های تحتانی بدن (ورزش و نرمشی که باعث حرکت پایین تنه شود) بسیار مفید است و ماده را به سوی پایین می کشد. همچنین مالیدن پاها از زیر زانو با شدت و درد، بهترین و سودمند ترین تدبیر است.

این متخصص طب سنتی اظهار کرد: چرب کردن کف دست ها و پاها با روغن حیوانی و نگه داشتن جلوی حرارت در هنگام ابتلا مفید است.همچنین پارچه کتان را حرارت بدهند و بر کف سر بگذارند. دست و پا را با روغن های گرم مثل روغن بابونه، روغن مرزنجوش، روغن سداب و روغن سوسن چرب کنند، اما این روغن ها نباید به بینی و سر برسد.

آب ریزش بینی چه طور بند بیاید ؟

کردافشاری افزود: حریره ای که برای تقویت مغز و کاهش درد زکام توصیه می شود حاوی خشخاش سفید6 گرم، مغز بادام 7 عدد، نشاسته 6 گرم  است که به همراه نبات روی شعله ملایم جوشانده تا مثل حریره شود. گاهی می توان کمی زعفران هم به آن اضافه کرد و اگر با کمی گشنیز خشک هم مصرف شود مفید است.

وی ادامه داد: بادام، مغز را تقویت می کند و گشنیز مانع صعود بخارات به سوی مغز می شود.مصرف چنین حریره ای از دیدگاه طب جدید نیز چون حاوی مواد غذایی امگا-3 مثل بادام است در کاهش آبریزش بینی آلرژیک و آسم مفید است.

این متخصص طب سنتی بر خوردن غذاهای نرم تاکید کرد و گفت: آبگوشت،سوپ و شورباهایی که در آن شلغم و اسفناج باشد توصیه می شود. این گونه غذاها بهتر هضم می شوند و مانع تجمع اخلاط غلیظ و مواد زاید در بدن می شود.

کردافشاری همچنین غرغره کردن جوشانده زیره سیاه و آویشن را برای آرام کردن حلق مفید دانست.

بخورها و بوییدنی های مفید

وی گفت: بوییدن بوهای سرد مثل نیلوفر، بوییدن صندل سرخ که با سرکه ساییده شده باشد و همچنین بوییدن سبوس جو با سرکه توصیه می شود.

این متخصص طب سنتی ادامه داد: بخور بنفشه، بابونه، خطمی، کاهو و پوست خشخاش توصیه می شود و برای تسکین خارش، بوییدن روغن های سرد مانند نیلوفر و بنفشه و بوییدن گشنیز تازه یا خشک بهتر است.

کردافشاری افزود: ریختن آب گرم بر جلوی سر و بخور دادن با بخار آب گرم و بوییدن بوهای گرم مثل مرزنجوش و مشک مناسب است و به افراد توصیه می شود. سیاه دانه را یک شبانه روز در سرکه خیسانده، سپس سرخ کرده، کوبیده و در پارچه ای بسته ببویید.

وی گفت: سیاه دانه، بازکننده گرفتگی های بینی و سینوس هاست و مخصوصاً اگر با سرکه باشد برای زکام مفید است. این درحالی است که تأثیر درمانی سیاه دانه در سینوزیت در مقالات طب جدید برابر با آنتی بیوتیک بیان شده است.

کردافشاری ادامه داد: خوردن تخم کتان به همراه عسل با کمی فلفل سودمند است و مصرف تخم کتان از دیدگاه طب جدید برای آبریزش بینی آلرژیک مفید اعلام شده است. 

سایت پزشکی و مجله سلامتی راستینه


برچسب‌ها:

تاريخ : یک شنبه 27 دی 1394برچسب:درمان سرماخوردگی, با طب سنتی,سایت پزشکی و مجله سلامتی راستینه, | 12:35 | نویسنده : عارف بساکی |

درمان طبیعی کم خوابی

آیا شما سخت می خوابید و خوابتان کم است، برای خواب بهتر می بایست سبک زندگیتان را تغییر دهید. مصرف زیاد کافئین، ورزش کم ، کار شبانه و تماشای تلویزیون در شب باعث کم خوابی می شود. اگر تغییر سبک زندگی جواب نداد، می توانید از داروها و راههای طبیعی استفاده کنید. در ادامه شما را با برخی از این داروها آشنا می کنیم.Sleeping

چای بابونه

هرچند هزاران سال است که افراد برای خواب راحت از چای بابونه استفاده می کنند، اما امروزه تحقیقات علمی هم این چای را تایید می کنند.  یک تحقیق ژاپنی بیان می کند که موشهایی که عصاره چای بابونه دریافت کرده بودند، براحتی سایر موشها که داروی بنزودیازپین (یک داروی آرام بخش) مصرف می کردند، بخواب رفتند. هرچند برای تایید چای بابونه تحقیقات بیشتری احتیاج است، اما آنچه که معلوم است جدای اینکه این چای برای بیشتر افراد مفید و آرامش بخش است، هیچ خطری از طرف آن انسان را تهدید نمیکند. البته افرادیکه به این گیاه حساسیت دارند و باردارند یا شیر می دهند، نباید این چای را مصرف کنند.

سنبل الطیب

بیشتر از 2000 سال است که سنبل الطیب برای درمان اضطراب و بعنوان آرامبخش مصرف می شود. بررسی 16 تحقیق نشان می دهد که سنبل الطیب (والریان) می تواند به افراد برای سریعتر خوابیدن کمک کند. هرچه طول مدت مصرف سنبل الطیب بیشتر باشد اثر آن هم بیشتر می شود، پس بهتر است برای مدت کوتاهی هر شب آنرا مصرف کنید. توجه کنید که نباید سنبل الطیب را با داروهای خواب آور مصرف کرد و همچنین ممکن است برای برخی افراد ایجاد اذیت کند. برای شروع به مصرف آن از مقادیر کم شروع کنید و کم کم این مقدار را زیاد نمایید. مصرف سنبل الطیب برای دوره ی چهار تا شش هفته ایمن است.

توصیه هایی برای بهتر خوابیدن

قبل از استفاده از دارو پزشکان توصیه می کنند، که شما راههای زیر را برای بهتر خوابیدن انتخاب کنید:

  • در محیط آرام و کم نور بخوابید. از چشم بند و گوشبند موقع خواب استفاده کنید.
  • از دوساعت قبل از خواب از وعده های غذایی سنگین بپرهیزید.
  • از 4 تا 6 ساعت قبل از خواب از مصرف کافئین(چای یا قهوه) اجتناب کنید.
  • ورزش های منظم مثل پیاده روی به شما کمک می کند تا هورمون های استرس زا را کاهش دهید و بهتر بخوابید. البته درصورتیکه دوساعت مانده به خواب شروع به ورزش نمایید، خواب برای شما سخت تر هم می شود.
  • بعد از ظهرها زیاد نخوابید.
  • اطمینان حاصل کنید که اتاق شما تهویه و دمای مناسبی دارد.
  • حیوانات خانگی را از محیط خواب خود دور کنید.
  • راههای آرامش بخش مثل مدیتیشن را قبل از خواب امتحان کنید.

سایت پزشکی و مجله سلامتی راستینه


برچسب‌ها:

تاريخ : یک شنبه 27 دی 1394برچسب:درمان طبیعی, کم خوابی,سایت پزشکی و مجله سلامتی راستینه, | 12:33 | نویسنده : عارف بساکی |

درمان افسردگی با گیاهان دارویی

برای درمان انواع افسردگی، سالیان درازی است که از انواع داروهای ضدافسردگی شیمیایی استفاده می‌شود ولی چون درمان افسردگی گاهی چندین ماه یا چندین سال طول می‌کشد، مصرف‌کنندگان این داروها همیشه از عوارض جانبی آن ناراضی و نگران هستند؛ به همین دلیل، به‌تازگی تحقیقات وسیعی روی گیاهان دارویی ضدافسردگی و آرام‌ بخش صورت گرفته و تعدادی داروی گیاهی مؤثر و دارای حداقل اثرات جانبی به بازارهای جهانی عرضه شده است؛ البته مصرف این گیاهان هم بدون عارضه نیست و خواندن این مطلب نباید باعث شود داروهایی را که پزشک برایتان تجویز کرده، به طور ناگهانی قطع کنید اما شاید با مشورت و تحت‌نظر پزشکتان بتوانید کم‌کم آنها را جایگزین داروهای شیمیایی کنید. در این مطلب به معرفی تعدادی از این گیاهان می‌پردازیم:علف چای

سنبل الطیب

یکی از قدیمی‌ترین گیاهان دارویی است که در ایران و جهان از آن برای مصارف گوناگون دارویی، غذایی و بهداشتی استفاده می‌شود.

این گیاه به صورت وحشی در جنگل‌های کم‌درخت در حاشیه جویبار‌ها و گودال‌ها می‌روید.

قسمت مورد استفاده این گیاه، ریشه آن است و معمولا از ریشه گیاهی که بیش از ۳سال عمر دارد، استفاده می‌شود. سنبل الطیب پس از خشک شدن به رنگ قهوه‌ای درمی‌آید و طعم آن تلخ ولی خوشبو و معطر است و عطر آن پس از خشک شدن، بیشتر می‌شود.

بوی مطبوع این گیاه به قدری است که گربه آن را از فواصل دور هم تشخیص می‌دهد و به طرف آن می‌رود؛ به همین علت، به این گیاه علف گربه نیز می‌گویند.

تاثیر دارویی ریشه تازه این گیاه، ۳برابر خشک شده آن است. سنبل الطیب باید در حرارت کم خشک شود زیرا حرارت بالا تمام اثر دارویی آن را از بین می‌برد. یکی از مهم‌ترین خواص دارویی این گیاه خاصیت آرام‌ بخش بودن آن است.

سنبل الطیب با داشتن خاصیت ضدتشنج در رفع ناراحتی‌های عصبی و کاهش صرع نیز مفید است.

دلهره، تشویش و نگرانی را تا حد زیادی از بین می‌برد و جایگزین خوبی برای قرص‌ها و داروهای آرام‌بخش است.

مقدار ۲تا۴ گرم سنبل‌‌الطیب را- که قبلا کوبیده شده باشد- در یک لیوان آب جوش ریخته به مدت نیم ساعت باقی بگذارید تا دم بکشد سپس آن را صاف کرده و روزی ۳ بار، هر بار یک فنجان میل کنید. این نوشیدنی معالج تمام حالات عصبی،سرگیجه ، ناآرامی‌های عصبی، ضدترس شبانه اطفال و آرام‌بخش بسیار خوبی برای کارهای فکری زیاد است.

زعفران

بومی ‌نواحی مختلف آسیا، به‌ویژه جنوب غرب آسیا، جنوب اروپا و جنوب اسپانیاست. قسمت مورد استفاده این گیاه- که به نام زعفران در بازار تجارت موجود است- انتهای خامه و کلاله گل است.

زعفران حاوی مواد چرب، املاح معدنی، موسیلاژ و اسانس‌های فراوانی است. رنگ زعفران مربوط به ماده‌ای به نام کرویسن است.

مهم‌ترین خاصیت زعفران- که از قدیم مورد توجه بوده- درمان افسردگی است.

زعفران بویی قوی و طعمی‌ تلخ دارد، باعث تحریک اعصاب شده، اثر مسکن دارد و دارای خاصیت آرام‌ بخشی و خواب‌ آوری است و بالاخره اگر می‌خواهید همیشه شاد و خندان باشید، زعفران بخورید.

زعفران را باید در شیشه‌های دربسته و دور از نور نگهداری کنید زیرا عطر و رنگ خود را در اثر نور از دست می‌دهد. اسانس زعفران تبخیرشدنی است و در صورت نگهداری نامناسب به مرور زمان اسانس آن تبخیر، از اثرات دارویی و طعم و مزه آن کاسته شده و مرغوبیت خود را نیز از دست می‌دهد.

با توجه به اینکه مواد معطر گیاه در حالت پودر شده، بسیار سریع‌تر از پودر نشده آن تبخیر می‌شود پس بهتر است زعفران را تا موقع مصرف پودر نکنید یا در صورت پودر کردن، در ظرف دربسته نگهداری کنید.

از مضرات زعفران این است که روی سیستم تولید مثل اثر دارد؛ بنابراین زنان حامله باید از خوردن زیاد آن اجتناب کنند.

در ضمن خوردن زیاد زعفران برای کلیه‌ها مضر است و اشتها را نیز کم می‌کند.

 

علف چای

در حال حاضر، یکی از بهترین داروهای گیاهی ضدافسردگی- که خاصیت دارویی و خواص ارزنده دیگری نیز دارد- علف چای است.

قدمت مصرف این گیاه، بیش از ۲ هزار سال است و نزد بیشتر اقوام و ملل جهان به عنوان بهترین داروی بیماری‌های عصبی مورد استفاده بوده است.

اکنون بیش از ۵۰کارخانه داروسازی جهان از گیاه علف چای، داروهای مختلف ضدافسردگی تهیه می‌کنند. این گیاه در ایران با نام‌های دیگری نظیر گل‌راعی، علف هزارچشم و هوفاریقون شناخته می‌شود.

قسمت مورد استفاده این گیاه، سرشاخه گلدار گیاه تازه یا گیاه خشک‌شده و نیز گل‌های تازه گیاه است.

علف چای در درمان افسردگی‌های خفیف عصبی همچون افسردگی‌های دوران یائسگی و درمان خستگی‌های عصبی مؤثر است. خاصیت این گیاه در درمان افسردگی به اثبات رسیده است.

ماده مؤثر این گیاه هایپریسین است.این گیاه را نیز می‌توانید به صورت چای، دم ‌کرده و نوش‌جان کنید.

سایت پزشکی و مجله سلامتی راستینه


برچسب‌ها:

تاريخ : یک شنبه 27 دی 1394برچسب:درمان افسردگی,گیاهان دارویی,سایت پزشکی و مجله سلامتی راستینه, | 12:32 | نویسنده : عارف بساکی |

رفع بوی بد عرق با طب سنتی

چندی پیش بیماری به من مراجعه کرده بود با مشکلی که شاید به ظاهر ساده بیاید، ولی این مشکل ساده تبدیل به دردسری بزرگ و اختلاف زناشویی برای او شده بود. چه مشکلی؟ بوی بد عرق بدن. بله! این مشکل به نظر ساده می‌آید، ولی گاهی آنقدر آزار‌دهنده می‌شود که بویژه برای اطرافیان فرد، تبدیل به مشکلی اساسی می‌شود. شاید شما هم با آن مواجه شده باشید. مثلا گاهی در مترو یا آسانسور یا شاید اطرافیان خود.

بوی عرقعرق بدن به خودی خود بدون بوست، اما باکتری و قارچ های بدن در آن محیط رشد کرده و ترکیبات بد بویی را ایجاد می کند. ترکیبات خوشبو کننده و ضد عرق زیادی در بازار وجود دارد، اما آیا روش های دیگری هم برای کاهش تعریق بدن و رفع بوی بد آن وجود دارد؟

رعایت بهداشت فردی، حمام گرفتن روزانه، پوشیدن لباس های نخی و تعویض زود به زود لباس زیر، ساده ترین و اساسی ترین روش حل این مشکل است.

حمام گرفتن با جوشانده «برگ مورد» روش بسیار موثر در کاهش تعریق بوی بد بدن محسوب می شود.

به این منظور می توانید حدود 50 گرم برگ گیاه مورد را همراه با یک لیتر آب بجوشانید و سپس جوشانده حاصل را داخل آب وان حمام بریزید و حدود 20 دقیقه در آن دراز بکشید حتی برای خاصیت قابض بودن می تواند ترشح غدد چربی بدن را کاهش دهد پس می توان از آن برای نواحی زیر بغل یا کشاله ران استفاده کرد.

همچنین می توان حدود 20 گرم شیرین بیان را در نیم لیتر آب جوشاند و پس از سرد شدن آن را صاف کرد و درون ظرفی ریخت و روزانه از آن برای نواحی زیر بغل و کشاله ران به عنوان ضد عرق استفاده کرد. مالیدن آب لیموی تازه پس از استحمام در نواحی فوق تاثیر غیر قابل باوری در کاهش عرق بدبوی این نواحی دارد.

شستن زیر بغل با آب و سرکه سفید نیز می تواند بسیار مفید باشد. مالیدن ترکیب جوش شیرین و آرد ذرت در ناحیه زیربغل نیز برای پیشگیری از بوی بد این ناحیه موثر است.یک راه ساده، مالیدن یک برش سیب زمینی در ناحیه زیر بغل پس از حمام است.

اما آیا برای بوی بد پا هم راهی وجود دارد؟ برگ یا گلبرگ سوسن را بجوشانید و هر روز به مدت 20 دقیقه پای خود را در محلول حاوی این جوشانده قرار داده و سپس بشویید. این کار را برای دو هفته هر روز تکرار کنید تا تاثیر آن را ببینید.

مالیدن اسانس نعنا، سرکه سفید یا آبلیموی تازه نیز می تواند بوی بد پا را کاهش دهد. پوشیدن جوراب نازک نخی، استفاده نکردن از کفش های پلاستیکی و شستن روزانه پا بویژه نواحی بین انگشتان نیز بسیار کمک کننده است.

اسید بوریک نیز می تواند تعریق پا را کاهش دهد؛ البته در میزان استفاده از آن باید دقت کرد. نوشیدن چای سبز، قرار دادن تفاله چای سبز روی نواحی مختلف بدن بویژه زیر بغل و کشاله ران باعث کاهش تعریق و خنک شدن بدن می شود. صابون چای سبز نیز مفید است.

شستن بدن در آبی که حاوی اسانس نعناست در کاهش تعریق و خوشبو شدن بدن مفید واقع می شود. نوشیدن بیشتر آب و خوردن بیشتر سبزیجات، مصرف کمتر گوشت و نیز ادویه ها در کاهش عرق بد بوی بدن مفید است.

خوردن جوانه گندم به دلیل وجود میزان بالای کلروفیل در آن، تعریق  بوی بد بدن را کاهش می دهد. می توان هر از چند گاهی هم بدن را با صابون ضدباکتری گوگرد دار شست که این امر از رشد باکتری ها در نواحی زیر بغل، کشاله ران و بین انگشتان پا جلوگیری می کند.

سایت پزشکی و مجله سلامتی راستینه


برچسب‌ها:

تاريخ : یک شنبه 27 دی 1394برچسب:رفع بوی بد عرق,طب سنتی,سایت پزشکی و مجله سلامتی راستینه, | 12:30 | نویسنده : عارف بساکی |

خواص و فواید انار و آب انارچیست؟ خواص درمانی انار کدام است؟

انار و دانه‌های یاقوتی آن هزاران سال است، که بعنوان دارو مصرف می‌شود. از خواص و فواید انار می‌توان به اثرات درمانی و بهبود دهنده آن در بیماریهای قلبی، فشارخون بالا و بعضی از انواع سرطان همچون سرطان پروستات اشاره کرد. یکی از آخرین تحقیقات دانشمندان در مورد خواص و فواید انار نتیجه می‌گیرد، که مصرف روزانه یک لیوان آب انار برای مدت دوهفته میزان تستوترون موجود در بزاق را 24 درصد افزایش داده و تاثیراتی هم برروی فشارخون، حال و حوصله، اضطراب و احساسات افراد دارد. 

خواص و فواید درمانی انارخواص و فواید انار و آب انار

انار سرشار از آنتی اکسیدان بوده (حدودا به اندازه چای سبز) و دارای مقادیر زیادی ویتامین C و پتاسیم می‌باشد و هرچند تحقیقات علمی کامل تر و بیشتری لازم است، اما طبق بعضی از تحقیقات ممکن است فواید درمانی زیر را بدنبال داشته باشد:

  • کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی
  • کاهش خطر سرطان، بخصوص سرطان پروستات و پسطان
  • کمک بدرمان اسهال
  • کاهش کلسترول خون
  • کمک به حفظ وزن مناسب و کاهش وزن
  • مفید برای زنان در دوران قاعدگی
  • کمک به درمان هموروئید
  • جلوگیری از آسیب دیدن سلول‌ها
  • کمک به سلامت لثه‌ها
  • کمک بدرمان عفونت‌ها

سایر مزایای استفاده از انار و یا آب انار:

  • مصرف روزانه آب انار به کاهش فشارخون می‌تواند کمک کند.
  • مصرف روزانه 227 میلی لیتر آب انار بطرز چشم‌گیری پیشرفت سرطان پروستات را کاهش می‌دهد.
  • مصرف انار و یا آب انار می‌تواند، جریان خون به قلب را در افراد مبتلا به بیماری عروق کرونر قلب ایسکمیک که در آن خون بخوبی به ماهیچه‌های قلبی نمی‌رسد، بهبود بخشد.
  • آنتی اکسیدان های درون انار یا آب آن ممکن است بتواند از ایجاد لخته در خون جلوگیری کند.

انار یکی از معدود میوه‌هایی است که آب میوه آن به اندازه خود آن خاصیت دارد.

تداخلات دارویی انار

در هنگام مصرف انار با هریک از داروهای زیر محتاط باشید:

  • کاربامازپین (Tegretol)
  • روزوواستاتین  (Crestor)
  • تولباتامید (Orinase)
  • وارفارین (کومادین). مصرف انار با وارفارین ممکن است، اثر و اثرات جانبی وارفارین را افزایش دهد.
  • داروهایی که برای فشار خون بالا استفاده می‌شوند. از آنجا که انار خود کاهش دهنده فشارخون است، مصرف انار با این داروها می‌توان باعث افت شدید فشارخون شود.

ارزش غذایی انار

ارزش غذایی در هر 100 گرم
کالری  83
چربی 1.2 گرم
کلسترول 0
سدیم 3 میلی گرم
پتاسیم 236 میلی گرم
کربوهیدرات 19 گرم
پروتئین 1.7 گرم
کلسیم  1 درصد
ویتامین C 17 درصد
ویتامین b 6 5 درصد
منیزیم 3 درصد

البته توجه داشته باشید که این فواید و مزایایی که گفته شد به تنهایی برای درمان هیچ یک از بیماری ها کافی نبوده و بایستی در کنار درمان تجویز شده توسط پزشک استفاده شود.

سایت پزشکی و مجله سلامتی راستینه


برچسب‌ها:

تاريخ : یک شنبه 27 دی 1394برچسب:خواص و فواید انار و آب انار,خواص درمانی انار,سایت پزشکی و مجله سلامتی راستینه, | 12:24 | نویسنده : عارف بساکی |

خواص و فواید دارچین چیست؟ خواص پزشکی آن کدام است؟

خواص و فواید دارچین

دارچین (cinnamon) یکی از ادویه‌های مشهور است، که در تعداد زیادی از خوراکیها استفاده می‌شود. اما در طب سنتی این خوراکی فقط ادویه نبوده و خواص و فواید درمانی نیز دارد. دارچین به دودسته دارچین سیلان (در آمریکای جنوبی می‌روید) و دارچین سنا (یا دارچین چینی که در جنوب آسیا می‌روید) تقسیم می‌شود. در قرون وسطی دارچین برای درمان سرفه، ورم مفاصل و گلودرد استفاده می‌شد. تحقیقات جدید بر خواص و فواید پزشکی دارچین تاکید دارند. در این مقاله خواص و فواید پزشکی این ادویه و همچنین خطرات مصرف زیاد دارچین می‌پردازیم.

خواص و فواید پزشکی دارچین

برطبق تحقیقات جدید ثبت شده در کتابخانه ملی پزشکی ایالات متحده آمریکا، دارچین برای درمان گرفتگی عضلات، استفراغ، اسهال، عفونت، سرماخوردگی، بی‌اشتهایی و اختلال نعوظ استفاده می‌شود. همچنین به گفته مرکز دیابت انگلستان، دارچین می‌تواند قندخون را در افراد مبتلا به دیابت نوع 1 و 2 کاهش دهد، هرچند که تحقیقات بیشتری برای اثبات این ادعا نیاز است. سایر موارد عبارتست از:

  • عفونت های قارچی. برطبق انستیتوی ملی سلامت آمریکا، سینامالدئید (یک ماده شیمیایی موجود در دارچین سنا) می‌تواند در مقابله با عفونت های باکتریایی و قارچی کمک کند.
  • دیابت. دارچین می‌تواند سطح قند و چربی را در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 بهبود بخشد. محققان معتقدند مصرف روزانه 6 گرم دارچین می‌تواند به  کاهش گلوکوز سرمی، تری‌گلیسیرید و کلسترول خون در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 کمک نماید. وجود دارچین در رژیم غذایی افراد دیابتی می‌تواند به کاهش اثرات جانبی دیابت و بیماریهای قلبی کمک نماید.
  • بیماری آلزایمر. برطبق تحقیقات جدید، مواد موجود در دارچین می‌تواند از ابتلا به بیماری آلزایمر پیشگیری کرده و یا سرعت پیشرفت این بیماری را کم نماید.
  • اچ آی وی. تحقیقات جدید نشان می‌دهد که دارچین می‌تواند بصورت بلقوه برضد ویروس اچ آی وی، مفید باشد. کاراترین نوع دارچین بر علیه ویروس اچ آی وی 1 و 2 نوع چینی (سنا) آن می‌باشد.
  • بیماری ام اس (Multiple Sclerosis). دارچین می‌تواند پیشرفت بیماری ام اس را کاهش داده و بجای بعضی از داروهای گران قیمت که برای این بیماری استفاده می‌شوند، مصرف شود.
  • کاهش اثرات منفی غذاهای پرچرب. رژیم غذایی پر دارچین می‌تواند اثرات منفی خوراکیهای پرچربی را کاهش دهد.

میزان مصرف توصیه شده آن

بعضی از محققان مصرف روزانه 2 تا 4 گرم پودر دارچین را توصیه می‌نمایند و بعضی دیگر معتقدند این مقدار باید بین 1 تا 6 گرم دارچین باشد، با اینحال توجه داشته باشید مصرف بیش از اندازه دارچین می‌تواند مسموم کننده باشد. 

ارزش غذایی دارچین

بر طبق دپارتمان کشاورزی ایالات متحده، 10 گرم دارچین حاوی:

  • 24.7 کیلوکالری انرژی
  • 0.12 گرم چربی
  • 8.06 گرم کربوهیدرات
  • 0.4 گرم پروتئین می‌باشد.

خطرات و عوارض جانبی دارچین

  • عوارض جانبی. معمولا دارچین اثرات جانبی خاصی ندارد. مصرف دارچین در بعضی از افراد باعث واکنش های آلرژیکی می‌شود. همچنین مالیدن دارچین برروی پوست می‌تواند باعث سرخی و التهاب پوست شود.
  • خطرات دارچین. مصرف بیش از حد دارچین سنا (چینی) ممکن است، برای همه بخصوص افرادیکه مشکلات کبدی دارند، مسموم کننده باشد. از آنجاییکه دارچین قندخون را کاهش می‌دهد، افراد دیابتی که دارو مصرف می‌کنند ممکن است دچار افت شدید قند خون شوند. افرادیکه مبتلا به سرطان‌های هورمونی از جمله سرطان پستان هستند، نباید دارچین مصرف کنند. از آنجاییکه تحقیقات زیادی در مورد خطرات دارچین وجود ندارد، این ماده غذایی برای کودکان و زنان شیرده توصیه نمی‌شود. دارچین در بعضی از افراد خطر آسیب های کبدی را افزایش می‌دهد.
  • تداخلات دارویی. دارچین ممکن است با داروهای آنتی بیوتیک، دیابت، رقیق کننده خون، داروهای قلبی و بعضی دیگر از داروها تداخل داشته باشد، در اینباره با پزشک خود مشورت نمایید.

سایت پزشکی و مجله سلامتی راستینه


برچسب‌ها:

تاريخ : یک شنبه 27 دی 1394برچسب:خواص و فواید دارچین,خواص پزشکی دارچین,سایت پزشکی و مجله سلامتی راستینه, | 12:23 | نویسنده : عارف بساکی |

درمان درد با مسکن های طبیعی

با وجودی که این روزها مصرف قرص‌های مسکن برای کاهش دردهای مزمن افزایش چشمگیری پیدا کرده اما این داروها گاهی اعتیاد‌آور هستند و معمولا نیز مصرف زیاد آنها عوارض جانبی به دنبال دارد.

«جیمز اِن. دیلارد»، نویسنده مقاله «چاره دردهای مزمن» می گوید: برخی از قرص های مسکن نمی توانند عامل دقیق بروز درد را حذف کنند. همچنین مهم نیست پزشکان چقدر داروی مناسبی را برای کاهش درد تجویز کنند چون به هر حال افرادی که از دردهای مزمن رنج می برند به طور کامل تسکین نمی یابند.

به گزارش پریونشن، دیلارد همچنین اظهار داشت: برای کاهش درد جایگزین های مناسب و طبیعی برای مسکن های شیمیایی وجود دارند که می توان آنها را در آشپزخانه هر خانه ای پیدا کرد. برخی انواع مواد خوراکی از طریق مبارزه با التهاب، مسدود ساختن سیگنال های درد و حتی درمان بیماری های نهفته قادرند درد را از بین ببرند که برخی از انواع موثر آنها عبارتند از:

1- گیلاس: ترکیب های موجود در گیلاس با نام «آنتوسیانین» در واقع آنتی اکسیدان های قوی هستند که به دو طریق شدت درد را کاهش می دهند. این ترکیب ها با متوقف کردن پیشرفت التهاب و نیز با از بین بردن آنزیم های درد مانند مسکن های آسپرین و ناپروکسن عمل می کند و در تسکین درد نقش دارند. نتایج یک مطالعه نشان می دهد افرادی که هنگام مصرف صبحانه یک کاسه گیلاس بخورند، التهاب در بدن آنان 25 درصد کاهش می یابد.

2- زنجبیل: این گیاه ریشه ای و تند تسکین دهنده سنتی درد دل، رفع دریازدگی و حالت تهوع است. این گیاه که ویژگی آسپرین و ضدالتهابی دارد می تواند در تسکین دردهای ماهیچه ای، آرتریت و میگرن موثر باشد.

3- فلفل قرمز: این ادویه حاوی ترکیبی به نام «کاپسایسین» است که با تحریک کردن پایانه های اعصاب و کاهش ماده شیمیایی انتقال دهنده سیگنال های درد، نوعی مسکن موثر به حساب می آید.

4- گوشت ماهی: مصرف ماهی هایی که حاوی مقدار پایینی جیوه هستند و در عین حال حجم بالایی اسید چرب امگا-3 دارند در تسکین درد موثر است. امگا-3 در بهبود جریان خون و کاهش التهاب رگ های خونی و عصبی تاثیر دارد اما برای افزایش تاثیر آن لازم است از مکمل ها نیز استفاده شود.

5- زردچوبه: از این ادویه سال هاست که برای کاهش درد و بهبود فرآیند گوارش غذا استفاده می شود اما طبق بررسی کارشناسان، زردچوبه خاصیت ضدالتهابی دارد، بدن را از تخریب بافتی و التهاب مفصل محافظت کرده و از عملکرد سلول های عصبی حمایت می کند.

6- ماست: حدود 20 درصد مردم آمریکا به سندرم روده تحریک پذیر مبتلا بوده و در نتیجه دل درد نیز در آنان شایع است. به گفته پزشکان در ماست چندین باکتری وجود دارد که در کاهش درد و التهاب موثر هستند.

7- قهوه: کافئین موجود در قهوه با تنگ کردن عروق خونی گشاد شده که بر اثر سردرد ملتهب می شوند از شدت درد می کاهد.

8- نعناع: این گیاه از جمله مواد خوراکی است که از گرفتگی ماهیچه ای پیشگیری کرده و به همین دلیل عرق نعناع در تسکین دل درد ناشی از سندرم روده تحریک پذیر استفاده می شود.

9- سویای سبز: در مطالعه ای که در دانشگاه اکلاهما انجام شد به گروهی از شرکت کنندگان 40 گرم پروتئین سویا و به گروه دیگر پروتئین حاوی شیر داده شد که در پایان مطالعه مشخص شد مصرف پروتئین سویا نسبت به پروتئین حاوی شیر خاصیت مسکنی بیشتری دارد.

10- آب میوه «قره قاط»: زخم های گوارشی ناشی از میکروبی موسوم به هلیکوباکتر پیلوری هستند که به بافت های حفاظت کننده جداره لوله گوارشی شامل معده یا روده کوچک حمله می کنند. آزمایش ها نشان می دهد که می توان با نوشیدن آب قره قاط از بروز آن پیشگیری کرد. همچنین لازم است این نوشیدنی به صورت 100 درصد طبیعی و بدون افزودن شکر مصرف شود زیرا در صورت شیرین شدن حالت التهاب آور پیدا می کند. 

 سایت پزشکی و مجله سلامتی راستینه

برچسب‌ها:

تاريخ : یک شنبه 27 دی 1394برچسب:درمان درد,مسکن طبیعی, سایت پزشکی و مجله سلامتی راستینه, | 12:21 | نویسنده : عارف بساکی |

دمنوش چیست؟ آشنایی با دمنوش های گیاهی

چند وقتی است دمنوش‌های گیاهی و میوه‌ای مورد استقبال و مصرف برخی خانواده‌ها قرار گرفته است. البته این استقبال دلایل مختلفی دارد؛ برخی برای نفع درمانی از این دمنوش‌ها استفاده می‌کنند.

تعدادی برای تنوع بخشیدن به نوشیدنی روزانه آن را جایگزین چای کرده اند و بعضی هم به خاطر آن که به اطرافیان ثابت کنند آدم شیک و باکلاسی هستند، جعبه آن را روی میز کارشان می گذارند یا برای پذیرایی استفاده می کنند، اما پرسش اینجاست چه تفاوتی میان دمنوش با جوشانده گیاهی وجود دارد؟ آیا به دمنوش ها رنگ و طعم اضافه می شود؟ دمنوش هایی که حاوی چند گیاه مخلوط است تاثیر بهتری دارد یا آنهایی که از یک گیاه تهیه شده است؟ آیا از دمنوش ها همچون چای می توان به صورت روزانه استفاده کرد؟ مصرف دمنوش ها به شکل کیسه ای بهتر است یا فله ای؟

فرق دمنوش با جوشانده در چیست؟

اغلب گیاهان بافت سفت و خشنی دارند که بدن قادر به هضم این بافت و دسترسی به ترکیبات مفید آن نیست. در نتیجه برای آن که ما بتوانیم از این ترکیبات سودمند نفع ببریم با خیساندن گیاه در آب، دم کردن یا جوشاندن به اثرات مهم آن دست می یابیم. البته باید بدانید دم کردن و جوشاندن گیاهان دو روش مختلف است و نوشیدنی حاصل از هر روش، خاصیت و تاثیر جداگانه ای بر بدن می گذارد.

بیشتر ادویه‏ها، میوه‏ها، برگ، ساقه یا ریشه گیاهان را می ‏توان خشک و پودر کرد و برای تهیه دمنوش استفاده کرد. در این روش گیاه را کوبیده و در آب جوشیده شده به مدت 15 تا 20 دقیقه در حالی که در ظرف بسته است، روی بخار ملایم قرار می دهند و بعد صاف می کنند. نوشیدنی حاصل از برگ های چای، گل گاوزبان، گل ختمی، به لیمو، سنبل الطیب یا انواع چای میوه ای نوعی دمنوش گیاهی است، اما در مقابل اگر گیاه را مستقیم با آب سرد یا گرم بجوشانند جوشانده ای به دست می آید که خاصیت و اثر آن قوی تر از دمنوش است، چراکه حین جوشاندن مواد بیشتری از گیاه خارج می شود و توصیه آن است برای مصارف روزانه از دمنوش استفاده شود. البته به این معنا نیست که جوشانده بر دمنوش برتری دارد و تصمیم بگیرید هر نوع گیاهی را در آب بجوشانید تا نفع بیشتری از آن ببرید.

بسیاری از گیاهان باید به صورت دمکرده استفاده شود و اگر بر اثر ناآگاهی یا غفلت جوشانده شود خاصیت آن تغییر می کند و گاهی موادی از گیاه آزاد می شود که دارای عوارض ناگواری خواهد بود. در نتیجه از جوشاندن گیاهانی که به صورت فله ای عرضه و توسط افراد ناآگاه و بی تجربه برای درمان دردی پیشنهاد می شود، اجتناب کنید.

به دمنوش ها رنگ و طعم می زنند؟

گاهی هنگام مصرف برخی دمنوش های گیاهی یا میوه ای طعم و بوی تندی احساس می شود و در تماس با آب جوش رنگی قوی از آن تراوش می شود که به نظر می رسد سنتزی و مصنوعی باشد. در این خصوص لازم است بدانید برخی دمنوش های گیاهی مثل دمنوش نعناع یا دارچین به طور طبیعی رنگ یا اسانس تندی دارند و بخصوص آن که اگر بخوبی ریز شده و درون کیسه های کاغذی بسته بندی شده باشد، در تماس با آب جوشیده، رنگ یا ماده معطر آنها سریع استخراج می شود.

در واقع اغلب دمنوش ها بجز چای به دلیل آن که اسانس زیادی دارد کمتر دارای رنگ و طعم مصنوعی است، اما این نشان دهنده آن نیست که همه تولیدکنندگان متعهد بوده و درون دمنوش های کیسه ای از گیاه خالص استفاده می کنند.

اما چرا برخی دمنوش ها رنگ و بو ندارد و مزه آب می دهد؟ برخی گیاهان اسانس و رنگ ضعیفی دارند و باید مدت زمان بیشتری دم بکشند تا اسانس آن خارج شود، ولی اگر این مدت زمان سپری شد و اثری از رنگ و خاصیت نبود به تقلبی بودن محصول مشکوک شوید. دمنوش های کیسه ای چون حاوی گیاه پودر شده است طی پنج تا ده دقیقه دم کشیده و رنگ و اسانس شان خارج می ‏شود، اما گیاهانی که به صورت برگ، ساقه و ریشه کامل هستند باید بیشتر و گاهی تا 20 دقیقه دم بکشند.

خوب و بد دمنوش های مخلوط

شاید این پرسش مطرح شود آیا گیاهان یا میوه هایی که برای تهیه چای گیاهی یا همان دمنوش با هم مخلوط می شود، می تواند بر هم تاثیر منفی گذاشته یا از اثرات یکدیگر بکاهد؟ با توجه به این که بر اثر مخلوط کردن چند گیاه، خاصیت درمانی، اثرات تقویت کنندگی و آرام بخشی دمنوش ها افزایش یافته و گاهی هم از میزان عوارض جانبی گیاهان کاسته می شود، اما باید بدانید در مواردی هم تداخل اثر چند گیاه با یکدیگر می تواند از خواص دمنوش کاسته یا با ایجاد سمیت موجب بروز عوارض جزئی یا شدید در مصرف کننده شود.

در نتیجه بدون آگاهی، از مخلوط کردن چندین نوع گیاه با یکدیگر بپرهیزید. دمنوش های ترکیبی که به صورت صنعتی تولید و دارای مجوز بهداشت است، اغلب تحت نظارت مسئولان مربوط کنترل شده و قابل اعتماد است.

نوشیدن روزانه دمنوش عارضه دارد؟

با توجه به این که اغلب دمنوش ها حاوی رنگدانه، آنتی ‏اکسیدان‏ و ترکیبات ضدسرطان، ضددیابت، ضدفشارخون و ضدبیماری های قلبی ـ عروقی هستند و برخی از آنها باعث کاهش خستگی و تمدد اعصاب شده و برخی تقویت ‏کننده معده، روده، کلیه و کبد است اغلب به صورت روزانه استفاده شده و گاهی در مصرف آن زیاده روی می شود، اما باید بدانید دمنوش ها همچون برخی داروهای گیاهی یا شیمیایی امکان دارد همچون شمشیر دولبه عمل کرده و علاوه بر مزایای سودمند، اثراتی همچون کاهش یا افزایش قند یا فشار خون از خود نشان دهند یا سبب بروز رخوت شوند یا با غذاهای مصرفی یا داروهای شیمیایی سازگار نبوده و به نفع شما نباشد. در نتیجه دمنوش ها باید به میزان متعادل و در صورت بیماری با مشورت پزشک مصرف شود.

به گفته متخصصان مصرف روزانه دمنوش هایی مانند زیره، رازیانه و گشنیز به مقدار مناسب بدون اشکال است، اما دمنوش گل گاوزبان که می تواند سبب کاهش یا افزایش فشار خون یا دیگر فاکتورهای خونی شود محدودیت مصرف دارد و باید روی بسته بندی دمنوش ها مقدار، نوع مصرف، خواص درمانی و عوارض احتمالی آن درج شود.

دمنوش فله ای بهتر است یا کیسه ای؟

برگ های خشک شده گیاهانی همچون گل گاوزبان، آویشن، اسطوخودوس، نعناع، چای کوهی و… به صورت فله ای در بیشتر عطاری ها به فروش می رسد و بیشتر نسل قدیمی ها از طرفداران پر و پا قرص آن هستند، اما پرسش این است که مصرف دمنوش به شکل کیسه ای بهتر است یا فله ای؟

با توجه به این که گیاهان دم کردنی به دو شکل کیسه ای و فله ای در بازار موجودند و هر کدام طرفداران خاص خود را دارند، پیشنهاد می شود برخی گیاهان مثل دارچین، رازیانه و زیره را به شکل فله ای تهیه و خودتان به میزان مورد نیاز پودر کنید، زیرا پس از خرد شدن، مواد موثر گیاه به مرور از بین می رود. در مورد سایر دمنوش های فله ای نیز چون از نظر کیفیت، رنگ و بو بیشتر قابل بررسی است اگر از محل معتبری تهیه شود بهتر از انواع دمنوش های کیسه ای است، اما اگر مصرف دمنوش کیسه ای برایتان راحت تر است انواعی را که به تاریخ تولید نزدیک ترند انتخاب کنید.

دمنوش‏ها حاوی ترکیبات مفیدی است که بر اثر گذشت زمان با اکسیژن هوا وارد فعل و انفعالات شده و از مزیتشان کاسته می شود. دمنوش‏ها در محیط خشک، خنک و در سایه دو تا سه ماه قابل نگهداری بوده و بیش از این زمان اگرچه طعم آن تغییر نمی کند و فاسد نمی شود، اما به مرور از فواید آن کاسته می شود.

مصرف دمنوش سرد بجز برای برخی گیاهان خاص توصیه نمی شود، زیرا بر اثر سرد شدن، برخی مواد مؤثر دمنوش از بین می رود و اثر نوشیدنی کم می شود. بهتر است دمنوش حداکثر ظرف یک تا دو ساعت میل شود.

سایت پزشکی و مجله سلامتی راستینه


برچسب‌ها:

تاريخ : یک شنبه 27 دی 1394برچسب:دمنوش, دمنوش گیاهی,سایت پزشکی و مجله سلامتی راستینه, | 12:19 | نویسنده : عارف بساکی |

طب سوزنی چیست؟ فواید و خطرات طب سوزنی کدام اند؟

طب سوزنی (Acupuncture) یکی از اشکال، طب چینی بوده که قرن هاست برای درمان مشکلات مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. طب سوزنی براساس این نظریه استوار شده که انرژی (در طب سنتی چینی به انرژی چی/Chi می گویند)، در داخل و بیرون بدن و درون راههای که به آنها کانالهای انرژی می گویند جریان دارد. طب سوزنی شامل فروکردن سوزن های بسیار نازک در پوست و برروی نقاط استراتژیکی و حیاتی بدن می شود و بیشتر برای درمان درد مورد استفاده قرار می گیرد.

پزشکان طب سوزنی کار معتقداند زمانی فرد بیمار می شود که چیزی مسیر حرکت انرژی (chi) را بلوکه کرده و یا تعادل آن را برهم زده باشد. آنها معتقداند طب سوزنی کمک می کند که مسیر بلوکه شده برداشته شود و یا تعادل انرژی در بدن به شکل اول برگردد. برخلاف این نظر، بیشتر پزشکان غربی معتقداند که طب سوزنی با فشار برروی نقاط خاص باعث تحریک اعصاب، ماهیچه ها و بافت های همبند می شود. این تحریک ها باعث افزایش ترشح مسکن های طبیعی بدن و  همچنین افزایش جریان خون در بدن می شود.

طب سوزنی چگونه انجام می شود؟

بعد از معاینه توسط پزشک طب سوزنی کار، وی نقاط بلوکه شده و یا دارای مشکل در بدن شما را مشخص می کند. مشکل در هر نقطه ای از بدن باعث ابتلا به بیماری خاصی می شود. بعد از اینکه پزشک نقاط مشکل دار را یافت، شروع به فروکردن سوزن در پوست شما می نماید. هرچند روش هر پزشک طب سوزنی کار با دیگری متفاوت است، اما معمولا این درمان بین 15 دقیقه تا یک ساعت طول کشیده و ممکن است، نیاز به چند جلسه درمان و یا مراجعه منظم و همیشگی به پزشک باشد.

طب سوزنی چه حسی ایجاد می کند؟

ممکن است هنگام داخل رفتن سوزن، فشار کمی احساس نمایید. در اکثر افراد این فشار درد آور و ناراحت کننده نیست. ناحیه ای که سوزن فرو رفته ممکن است سوزن سوزن شده، بی حس شده، خارش داشته و یا درد کمی داشته باشد. طب سوزنی کار ها معتقداند این احساس نشانه ای از آزاد شدن انرژی در بدن می باشد. بعد از اینکه سوزن وارد شد، طب سوزنی کار ممکن است سوزن را کمی جلو عقب کرده یا جریان گرما و یا الکتریسیته به آن وارد نماید.

طب سوزنی برای درمان چه بیماری هایی استفاده می شود؟

افراد برای درمان درد و همچنین درمان بعضی از انواع بیماری های خاص از طب سوزنی استفاده می کنند. شما می توانید از طب سوزنی به عنوان درمانی کامل و یا در کنار سایر درمان ها استفاده نمایید. تحقیقات نشان می دهند که استفاده از شیمی درمانی برای درمان تهوع و استفراغ ناشی از بارداری و شیمی درمانی و درد بعد از جراحی مفید است. همچنین طب سوزنی برای:

  • درمان مشکلات بعد از سکته مغزی، که شامل بازگرداندن مهارت هایی که فرد در نتیجه آسیب سکته مغزی از دست داده می باشد.
  • درمان سردرد، نتیجه یکی از تحقیقات نشان می دهد که استفاده از طب سوزنی در کنار سایر درمان ها به درمان طولانی مدت انواع سردرد ها از جمله میگرن کمک می نماید.
  • گرفتگی های ناشی از قاعدگی.
  • درمان فیبرومیالژیا (Fibromyalgia)، یا درد خشکی گسترده ماهیچه ها و بافت های نرم بدن.
  • درمان درد ناشی از گرفتگی عضلات.
  • درمان درد ناشی از آرتروز (Osteoarthritis) و بهبود عملکرد مفصل آرتروزی.
  • درمان درد کمر، در افرادیکه مبتلا به کمر درد هستند، طب سوزنی به کاهش درد و افزایش فعالیت کمک می کند.
  • درمان مشکل کارپال تونل (Carpal tunnel).
  • در درمان آسم نیز از این روش می توان استفاده نمود.
  • درمان اعتیاد به مواد مخدر با طبب سوزنی.
  • کاهش و یا درمان درد دندان.
  • کاهش درد زایمان.

فواید و خطرات طب سوزنی

همه انواع درمان ها حاوی خطرات و فوایدی هستند.

فواید طب سوزنی شامل:

  • زمانیکه بدرستی استفاده شود، ایمن می باشد.
  • تعداد بسیار کمی تاثیر جانبی دارد.
  • درمان ترکیبی مناسبی می باشد. (زمانیکه با درمان های جدید ترکیب شود خوب است)
  • برای کنترل بعضی از انواع درد مفید است.
  • برای بیمارانی که بدنشان به داروهای مسکن جواب نمی دهد، مفید می باشد.
  • برای بیمارنی که علاقه به مصرف داروهای مسکن ندارند مفید است.

خطرات طب سوزنی شامل:

  • در صورتیکه بیمار مبتلا به اختلال خونریزی دهنده است، خطرناک می باشد.
  • در صورتیکه بیمار از داروهای رقیق کننده خون استفاده می کند، خطرناک می باشد.
  • ممکن است خونریزی، کبودی و درد درجاییکه سوزن فرو می رود، ایجاد می شود.
  • ممکن است سوزن شکسته و به یکی از اندام های داخلی آسیب برساند (بسیار نادر).
  • سوزن استریل نشده می تواند بیمار را آلوده کند.
  • اگر عمیقا وارد قفسه سینه و یا قسمت بالایی پشت شود، امکان خوابیدن ریه ها وجود دارد(بسیار نادر).

کلام آخر

فواید استفاده از طب سوزنی بعنوان راهی برای کنترل و درمان انواع درد در خیلی از افراد ثابت شده است. همچنین تحقیقات نشان می دهند که طب سوزنی در افرادیکه به عملکرد آن معتقد اند، بیشتر است. از آنجاییکه این درمان اثرات جانبی خیلی کمی داشته، استفاده از آن حداقل برای امتحان و بررسی کارایی آن روی شما و کاهش دردهایتان بخصوص اگر بدنتان به سایر روش های کاهش درد جواب نمی دهد، مفید می باشد. استفاده از بعضی از انواع طب سوزنی در زنان باردار خطرناک می باشد.

سایت پزشکی و مجله سلامتی راستینه


برچسب‌ها:

تاريخ : یک شنبه 27 دی 1394برچسب:طب سوزنی, فواید طب سوزنی,خطرات طب سوزنی,سایت پزشکی و مجله سلامتی راستینه, | 12:18 | نویسنده : عارف بساکی |
.: Weblog Themes By SlideTheme :.


  • سه صفر هشتاد